Gemide bulunan 10 Türk denizciye henüz ulaşılamazken, bölgede havadan ve denizden başlatılan geniş çaplı arama-kurtarma operasyonu aralıksız devam ediyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, faciaya dair ilk verileri kamuoyuyla paylaştı. Bakan Uraloğlu'nun aktardığı bilgilere göre süreç şu şekilde gelişti:
İletişim Kesildi ve Sinyal Alındı: Geminin acil durum konum belirleme sisteminden sinyal düşmesi üzerine Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi derhal harekete geçerek gemiyle temas kurmaya çalıştı.
Kazayı Diğer Kaptan Bildirdi: Çarpışmaya karışan ikinci geminin kaptanı, saat 03.15’te başka bir gemiyle kayalık veya gemi temasının yaşandığını rapor ederek kazayı teyit etti.
Ekipler Sevk Edildi: İhbarın ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı kurtarma botları ile römorkörler hızla kaza bölgesine yönlendirildi.
Derinlik 900 Metre: Enkaz Parçaları Su Yüzeyinde
Olay yerine varan ekipler, Tuğberk İmamoğlu gemisinin tamamen battığını değerlendirdi. Deniz yüzeyinde gemiye ait filikalar, boş botlar, can simitleri ve muhtelif enkaz parçaları tespit edildi. Bakan Uraloğlu, kaza bölgesinde deniz derinliğinin yaklaşık 900 metre olduğunu aktardı.
Kayıp denizcilere telsiz ve kayıtlı cep telefonları üzerinden ulaşılmaya çalışılsa da şu ana kadar hiçbir yanıt alınamadı.
"Çok Hızlı Bir Batma Gerçekleşti"
Kazadaki zaman aralığına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, "Çarpışmanın saat 03.15'te yaşandığı bilgisi ile acil durum sinyalini aldığımız saat 03.26'yı karşılaştırdığımızda, geminin yaklaşık 11 dakika gibi son derece kısa bir sürede hızlıca battığını değerlendiriyoruz" dedi.
Şu ana kadar mürettebattan hiçbir kişiye sağ ulaşılamadığını belirten yetkililer, arama-kurtarma çalışmalarının tüm imkanlarla sürdürüldüğünü ve yeni gelişmelerin kamuoyuna aktarılacağını ifade etti.
PENDİK'TE RİZE RÜZGARI: TONLARCA HAMSİ VE KARADENİZ MÜZİĞİYLE UNUTULMAZ BİR GECE
MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI ESİN KÖYMEN CHP'DEN İSTİFA EDEREK YENİ PARTİ'YE KATILDI
''CUMHURİYET BAYRAMI ÖZEL FOTOĞRAF SERGİSİ'' ZİYARETE AÇILDI
ULUSLARARASI KADIN ŞİİRİ FESTİVALİ FEMİNİSTANBUL 9. KEZ KARTAL’DA!
PENDİK KENT KONSEYİ BAŞKANI SÜLEYMAN YILMAZ'DAN BAŞKAN AHMET CİN'E TEBRİK ZİYARETİ
CHP PENDİK BELEDİYE MECLİS ÜYESİ HAYRİYE UYANIK PARTİSİNDEN İSTİFA EDEREK YENİ PARTİ'YE GEÇTİ
ZONGULDAK GELİK'TE MADEN OCAĞINDA GRİZU PATLAMASI:2 ÖLÜ 5 YARALI
CHP PENDİK BELEDİYE MECLİS ÜYESİ NİLÜFER GÖKÇE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE'NİN EN GENÇ MECLİS ÜYESİ BERAT MAKSUT USTA CHP'DEN İSTİFA ETTİ
BAŞKAN AHMET CİN DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ'NDE BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU