MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU NE ZAMAN SONA ERECEK? BAKAN KOCA'DAN YENİ AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kabine toplantısı sonrasında maske takma zorunluluğu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koca Eylül ayında normalleşmeye geçileceğini ifade ederek toplumsal bağışıklığın sağlanması halinde maskelerin çıkartılacağını söyledi.

Sağlık Bakanı aşılamanın yaygınlaştırılmasının önemine değinerek haziran ve temmuz ayında yoğun şekilde aşılama çalışmalarının yapılacağını ifade etti. Bakan Koca toplumun yüzde 60'ı aşılandığı taktirde toplumsal bağışıklığının oluşacağını belirtti.Koca 120 milyon BioNTec aşısının Türkiye'ye getirileceğini ifade ederek Eylül ayında normalleşmeyle birlikte toplumsal bağışıklık oranının da yükselmesiyle maske takma zorunluğunun  ortadan kaldırılacağını söyledi. 

Eylül ayından itibaren toplumsal bağışıklığın sağlanması ile maskelerin de çıkarılabileceğini kaydeden Koca, "Birçok kimse yine maske takmak isteyecek. Özellikle birçok enfeksiyondan koruduğunu biliyoruz; ama bu tamamen kişisel bir tercihle söz konusu olacak. Şimdi de 2 metre mesafeyi koruyabiliyorsanız sahilde takmanız gerekmez. Ama evdesiniz, 2 metreyi koruyamıyorsunuz o zaman takmanız gerekecek" dedi.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KARTAL’DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
TFF'DEN BAHİS ŞOKU:314 ANTRENÖRE MEN CEZASI
TÜRK-İŞ OCAK AYI VERİLERİNİ AÇIKLADI: YOKSULLUK SINIRI 100 BİN TL BARAJINI AŞTI
RESTORANLARDA KUVER VE SERVİS ÜCRETLERİ YASAKLANDI
PENDİK BELEDİYESİ, AFET VE ARAMA KURTARMA FARKINDALIK EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR
PENDİK'TE MÜBADELENİN 103. YILINA ÖZEL ANLAMLI KONSER
BAŞKAN İSMET YILDIRIM TENEFFÜSTE ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİNE ORTAK OLDU
AKOM'DAN KAR YAĞIŞI UYARISI
LOJİSTİK KURYE SEKTÖRÜNDE 69 YAŞ DÖNEMİ BAŞLIYOR
KARTAL BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ 2026 YILININ İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ