MEB'DEN OKUL KANTİNLERİNDE KİRA ARTIŞLARINA SABİTLEME KARARI

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda bulunan kantin ve benzeri yerlerin kira bedellerini yüzde 25 sabitleme kararı aldı. Alınan karar doğrultusunda 11 Eylül 2023 yılına kadar kira bedelleri yüzde 25 olarak uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, 12 Eylül 2022'den itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe eklenen geçici maddeye göre, sözleşme süresi bir yılı aşan, okullarda bulunan kantin ve benzeri yerlerin kira bedellerinde 11 Eylül 2023 dahil, bu tarihe kadar yapılacak olan kira artışı, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'i oranında uygulanacak.

Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranının yüzde 25'in altında kalması halinde değişim oranı geçerli olacak.

2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi ile bu maddeyi ihdas eden Yönetmeliğin yayımı tarihi (bu tarihler dahil) arasındaki dönemde mevcut sözleşme hükümlerine göre tahsil edilen kira gelirleri, bu maddeye göre tekrar hesaplanarak gerekli tahsilat, mahsup ve iade işlemleri gerçekleştirilecek.

ERCİŞ VAKFI'NDA MURAT ÇEVİK İLE YOLA DEVAM
ÜMRANİYE’DE SPOR VE GELENEK BİR ARADA: BİNLERCE ÖĞRENCİ KATILDI
KÜRESEL SUMUD FİLOSU İSTANBUL'DA 31 AKTİVİST YARALI
SOSYAL MEDYADA REKLAM YAPAN AVUKATLARA SIKI TAKİP:TBB'DEN YENİ HAMLE
MARMARAY'DA 7 GÜN GECE SEFERLERİ DÖNEMİ BAŞLIYOR
İSTANBUL VALİLİĞİNDEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI 575 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
DİSK'TEN TAKSİM'DE 1 MAYIS ÇELENGİ:''MÜCADELE AZMİNİ SELAMLIYORUZ''
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN 1 MAYIS TEDBİRLERİ
KAVAKPINAR ANTREMAN SAHALARINDA SONA GELİNDİ
KARTAL KADIN MECLİSİ’NDEN YEREL YÖNETİMDE GÜÇLÜ TEMSİLİYET