MEHMET ALİ BÜKLÜ VEFATININ 27. YILINDA KABRİ BAŞINDA ANILACAK

Kartal Belediyesi eski başkanlarından Mehmet Ali Büklü, vefatının 27. yılında Soğanlık Mezarlığı’ndaki kabri başında anılacak.

 

Kartal Belediyesi, Kartal’da 1975-1980 ve 1989-1994 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş olan Mehmet Ali Büklü için 16 Aralık 2022 Cuma günü saat 11.00’de mezarı başında bir anma töreni düzenleyecek. 

Mehmet Ali Büklü kimdir?

1934 Erzincan doğumlu olan Mehmet Ali Büklü, Sivas Yıldızeli Pamukpınar Köy Enstitüsü’nden 1951 yılında mezun oldu. Daha sonra eğitimine Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde devam eden Büklü, 1975-1980 ve 1989-1994 yılları arasında Kartal Belediye Başkanlığı görevi yaptı. Belediye Başkanlığı dönemleri süresince ilkeli, demokrat ve sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok ilke imza atan Mehmet Ali Büklü, 16 Aralık 1995 yılında vefat etti. Halkçı, çağdaş belediyecilik anlayışını, hizmet verdiği birçok alanda hayata geçiren Büklü, Kartansaş, Karyapsan, Kartursaş’ın kuruluşunu gerçekleştirip, ilçe içinde ve ilçeler arası ilk toplu taşımaya imza atmış, kültür sanat atölyelerinden sabit halk pazarlarına, uluslararası festivallerden kreşlere, kütüphanelere dek Kartal’da hümanist, demokrat, çağdaş belediyecilik uygulamalarının öncüsü olmuştu.

PENDİK İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI AİLE İÇİ ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKNDALIK YARATTI
ISPARTA VALİLİĞİ'NDEN DANS GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA BAŞLATTI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE EĞİTİM DESTEĞİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SOSYAL KONUT PROJESİ AÇIKLAMASI
BAŞKAN YILDIRIM YENİ HAFTAYA ÖĞRENCİLERLE BAŞLADI
GRAM ALTINDA TARİHİ ZİRVE
İSRAİL GAZZE'YE KARA HAREKATI BAŞLATTI
20. ULUSLARARASI GELENEKSEL EN SANATLARI FESTİVALİ PENDİK'TE KAPILARINI AÇTI
PENDİKSPOR AMEDSPOR KARŞISINDA 90. DAKİKADA GELEN PENALTIYLA YIKILDI:2-1
ÜMRANİYE, GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU YARIŞMASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI