MERADA HAYVAN OTLATMAK PARALI OLDU

Tarımın ve hayvancılığın desteklenmesi ile ilgili yeni yatırımların yapılacağı söylenirken köylü kendi merasında hayvanlarını otlatmaya para ödeyecek hale getirildi.

Türkiye'nin kalkınmasını tarım ve hayvancılığa bağlı olması şiddetle bilinmesine rağmen köylü kendi merasında hayvanlarını otlatmak için  para ödemeye başladı.

Avukat Onur Cingil, Kırklareli Valiliği İl Tarım Orman Müdürlüğü tarafından dağıtım yerlerine gönderilen "Mera Otlatma Planı"nı paylaştı. 

Plana göre, 2020 yılına ait büyükbaş hayvan otlatma bedeli 10 TL, küçükbaş hayvan otlatma bedeli ise 2.25 TL olarak belirlendi. 

Cingil'in yaptığı paylaşım şöyle:

"Türkiye 'nin asıl gündemi bu! Köylü kendi merasında hayvan otlatamıyor. Bozdukları ekonominin faturası her fırsatta halka çıkıyor. Büyükbaş Hayvan başına : 10 TL Küçükbaş Hayvan başına : 2,25 TL Uymayana 3 kat ceza."

ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÜMİT ÖZDAĞ'DAN KARTAL'DA UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE ÇIKIŞI
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CHP OYLARIYLA SEÇİLEN 3 MİLLETVEKİLİNE ROZETLERİ TAKTI
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN'DAN EMEKLİ MAAŞLARINA YÖNELİK MÜJDE
TARİHÎ CEVHERAĞA CAMİİ, ASLINA UYGUN ŞEKİLDE YENİDEN HAYAT BULUYOR
MÜLKİ İDAREDE KRİTİK DEĞİŞİM:19 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ 7 VALİ MERKEZE ÇEKİLDİ
İKİ YENİ YOL AÇMA VE GENİŞLETME ÇALIŞMASI DAHA TAMAMLANDI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ YÜZME TAKIMINDAN 11 MADALYA!
İSTANBUL BEYAZA MI BÜRÜNÜYOR? SİBİRYA SOĞUKLARI VE KAR KAPIDA!
CUMHURİYET TARİHİNE TANIKLIK EDEN SERGİ KARTAL'DA AÇILDI
BAŞKAN AHMET CİN:''GAZZE'YE 600 KİŞİLİK ÇADIR KENT KURACAĞIZ''