MERKEZ BANKASI'NDAN YENİ KARAR; DEPREMZEDELERİN KREDİLERİ 6 AY ÖTELENDİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası deprem bölgesinde kredi ödemelerinin yükümlülüklerini 6 ay süreyle kaldırıldığını duyurdu.

 

TCMB, dün bankalara gönderdiği yazı ile deprem bölgesinde yerleşik kişilerin vadesi gelmiş veya altı ay içinde gelecek kredilerinin vadesinin ötelenmesi halinde, "Bu kredilerin, bankalar için kredi türüne ve kredi büyüme oranına göre menkul kıymet tesisi uygulamalarından hariç tutulmasına, harcama mukabili belge uygulamasına konu olmamasına ve zorunlu karşılık tesisinden hariç tutulmasına" karar verdi.

Finansman şirketleri için de ilgili ötelenen krediler, zorunlu karşılık tesisinden hariç tutulacak.

Yazıya göre karar "depremin olumsuz etkilerinin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla" alındı ve 6 Şubat'tan 8 Ağustos 2023'e kadar geçerli olacak.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) geçen hafta ilgili kredi ödemelerin ötelenmesine ilişkin prensip kararı almıştı.

PENDİK BELEDİYESİ GAZZE'DE ''BAYRAMLIK GİYDİRME VE ÇOCUK ŞENLİĞİ''DÜZENLEDİ
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN İBADETHANELERDE KAPSAMLI TEMİZLİK VE BAKIM ÇALIŞMASI
PESİAD MAHALLE BAKALLARINDAKİ VERESİYE DEFTERLERİNİ KAPATTI
ÇANAKKALE SAVAŞ MALZEMELERİ MÜZESİ KARTAL'DA AÇILDI
ÜMRANİYE SOSYAL TESİSLERİNDE RAMAZAN BEREKETİ: İFTAR SOFRALARI DOLDU TAŞTI
PENDİK'TE BAYRAM ÖNCESİ DENETİMLER ARTTIRILDI
10.VEDAT GÜNYOL DENEME ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
PENDİK BELEDİYESİNDEN YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARA BAYRAMLIK HEDİYESİ
BOSNA SANCAK İFTARINDA DAYANIŞMA MESAJI
BURAK BORA ANADOLU LİSESİ'NDE BİR BAŞARI DAHA