MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANI KARA FATMA'NIN HİKAYESİ KARTAL'DA İZLEYİCİ İLE BULUŞTU

Milli Mücadele kahramanı Üsteğmen Fatma Seher Erden’i, namıdiğer Kara Fatma’yı anlatan ‘Ben Kara Fatma’ isimli tiyatro oyunu, yoğun bir katılımla Kartal Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahnelendi.


Kartallı tiyatroseverler ile buluşan oyun, seyirci tarafından ayakta alkışlandı.

Mehmet Dağıstanlı’nın kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Özgür Kaymak’ın üstlendiği oyun, Sevtap Çapan’ın performansıyla izleyici karşısına çıktı. Covid-19 pandemisi nedeniyle etkinlik salonuna girişlerde vatandaşlara HES Kodu kontrolü yapıldı.

Kurtuluş Savaşı’nda mücadele vermiş bir kadın kahramanı konu edinerek tarihsel bir görünüm ortaya koyan ve aynı zamanda Üsteğmen Fatma Seher Erden’in hayatına da ışık tutan “Kara Fatma” oyununa, tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi. Kara Fatma’nın göstermiş olduğu insanüstü direnişin hikayesi ise izleyenleri adeta büyüledi.

Oyunun sonunda Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Yücel sahneye çıkarak oyuncu Sevtap Çapan'a Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına teşekkür ederek çini işlemeli tabak ve çiçek takdiminde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN;''KAMERALARI BANTLAMAK BİZİM KİTABIMIZDA YAZMAZ''
HAYAT VER DERNEĞİ'NDEN GAZETEMİZE ZİYARET;SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE AĞIRLIK VERİLECEK
ÖZGÜR İSTANBUL GAZETESİNDEN OSMANİYE VALİSİ DR. ERDİNÇ YILMAZ'A ZİYARET
AK PARTİ OSMANİYE İL BAŞKANI BİNBOĞA'DAN KONTEYNIR KENT ESNAFINA ZİYARET
İBB'YE İKİNCİ DALGA OPERASYONU:18 KİŞİ TUTUKLANDI
BORSA İSTANBUL OPERASYONU! 15 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
ADNAN MENDERES BULVARI’NDAKİ TRAFİK RAHATLAYACAK
SPORUN ŞEHRİ PENDİK’TE “SPOR ŞENLİKLERİ” BAŞLADI
İLÇE GENELİNDE BAHAR TEMİZLİĞİ BAŞLADI
ALİ EKBER ÇİÇEK VEFATININ 19. YILINDA KARTAL'DA ANILDI