MİNİK KALPLER GAZZE İÇİN ATTI

Ümraniye Belediyesi, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

 

Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekmek ve destek olmak amacıyla hayata geçirilen “Filistin Farkındalık Çadırı” 20 Eylül itibarıyla ziyarete açıldı.

“Ümraniye’den Gazze’ye Uzanan Yol” üst başlığıyla düzenlenen Farkındalık Çadırı organizasyonu, yaklaşık 30 farklı sivil toplum kuruluşunun (STK) katılımıyla gerçekleşiyor. Etkinlik alanında kurulan 9 stantta satışa sunulan çeşitli ürünlerden elde edilecek tüm gelirler Gazze’ye gönderilecek. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte stantlar, her gün 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Filistin Farkındalık Çadırı’ndaki etkinliklerin ilki, bugün Ümraniye Müftülüğü’ne bağlı İlim Sarayı Aliye Topçu 4-6 Yaş Kur’an Kursunda eğitim alan minik öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Düzenlenen boyama atölyesinde, Filistin ve Gazze’de yaşanan zorluklara dikkat çekmek amacıyla çocuklar tarafından boyama çalışmaları yapıldı. Renkli kalemleriyle umut ve barışı çizen çocukların bu anlamlı çalışmaları, yetişkinlerde de güçlü bir farkındalık oluşturdu. Etkinlikte, boyama atölyesinin yanı sıra şiirler okundu, gösteri yapıldı.

Bu özel etkinlik ile hem çocukların duyarlılığı pekiştirildi hem de Gazze halkının yaşadığı zorlukların unutulmaması gerektiği bir kez daha vurgulandı.

Farkındalık Çadırı, açık olduğu süre boyunca farklı etkinliklerle ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

''KADİM MOTİFLER MODERN ÇİZGİLER'' BAŞLADI
PENDİK'TE ORTAK AKIL BULUŞMASI:KENT KONSEYİ'NDEN KAYMAKAM MEHMET YILDIZ'A ZİYARET
TÜRKİYE’DE BİR İLK: ÜMRANİYE BELEDİYESİ BİLİM ÜMRANİYE, ISS’NİN GÜNEŞ ÖNÜNDEN GEÇİŞİNİ BAŞARIYLA GÖRÜNTÜLEDİ
ETİMESGUT BELEDİYESİ'NDE İKİNCİ OPERASYON DALGASI:BAŞKAN YARDIMCILARI DAHİL 25 GÖZALTI
M5 METRO HATTINDA KABLO PATLAMASI:YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ
ÜMRANİYE BELEDİYESİ 2026-2027 KÜLTÜR VE SANAT SEZONU ÖDÜL TÖRENİYLE AÇILDI
PENDİKSPOR YÖNETİMİ BASINLA BULUŞTU: HEDEF PLAY-OFF
BAŞKAN AHMET CİN:''YAĞMUR VE ATIK SU KANALI UZUNLUĞU 105 KM'Yİ BULDU''
ORFA YAPI PENDİKSPOR SİVAS'TA DAĞILDI:1-4
EYÜPSULTAN'DA BAŞKANVEKİLLİĞİ SEÇİMİNİ CHP ADAYI CAFER PARLAK KAZANDI