NARİN GÜRAN CİNAYET DAVASINDA FLAŞ GELİŞME:SANIK AVUKATI ''VİCDANİ NEDENLERLE ÇEKİLDİ''

Türkiye'yi sarsan Narin Güran cinayeti davasında tutuklu sanık Nevzat Bahtiyar'ın avukatı Ali Eryılmaz, "vicdani nedenlerle" savunmadan çekildiğini duyurdu.


Güven Sarsıldı İddiası
Avukat Eryılmaz, çekilme gerekçesi olarak hem sosyal medyada maruz kaldığı linç kampanyaları karşısında müvekkilinin sessizliğini hem de bardağı taşıran asıl gelişmenin, "Narin'i Nevzat öldürdü" dediği iddia edilen bir ses kaydının varlığı olduğunu açıkladı. Eryılmaz, savunmanın temeli olan güvenin, "kendi yol arkadaşı tarafından dinamitlenmesi" ve müvekkili ile ailesinin bu duruma karşı sessiz kalmasının kendisini yalnız bıraktığını ifade etti.
"Hakikate Saygımın Gereği"
"Savunduğunuz kişinin masumiyetine dair şüphe bizzat ortağınız tarafından dile getiriliyorsa, o savaşta daha fazla kalınamaz" diyen Eryılmaz, bu kararın bir pes ediş olmadığını, "hakikate ve meslek ve şahsi onuruna olan saygısının bir gereği" olduğunu belirtti.
Eryılmaz, davadan çekilmesine rağmen, cinayetle ilgili elde ettiği bilgileri kullanarak, yargılamalara dahil olmayan ya da başka suçlardan yargılanan kişilerin de yargılanması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarlarda bulunmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

BAKIRKÖY'DE GÜZELLİK MERKEZİNDE GİZLİ KAMERA SKANDALI: 3 GÖZALTI
PENDİKSPOR VE BANDIRMASPOR PUANLARI PAYLAŞTI:1-1
KARTAL'DA 5. ULUSLARARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ VE FİNANS DEVLERİNDEN DEV ULAŞIM ZİRVESİ
YEŞİLAY PENDİK ŞUBESİNDEN KAHVE FESTİVALİ'NDE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VURGUSU
KARTAL'DA YENİ BAŞLANGIÇ:YENİ PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞI COŞKULU BİR TÖRENLE AÇILDI
''PENDİK 6. KAHVE FESTİVALİ'' BAŞLADI
ADALET BAKANLIĞI'NDA GÜRAN AİLESİNE RED:NARİN GÜRAN CİNAYETİ FAİLİ MEÇHUL SAYILMAYACAK
FİLENİN SULTALARI 4'TE 4 YAPTI: A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI ALMANYA'YI 3-1 MAĞLUP ETTİ
NEPAL'DE SEL FELAKETİ: CAN KAYBI 165'E YÜKSELDİ 1500 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR