NATO TARİHİNDE BİR İLK! YAPAY ZEKA GELİŞTİRME PROJESİNDE ANLAŞTI

NATO Savunma bakanları toplantısında ilginç bir karara imza atarak ittifakın ilk yapay zeka stratejisini geliştirme konusunda anlaştıkları belirtildi.

 

Genel Sekreter, NATO İnovasyon Fonu kapsamında NATO ülkelerindeki mucitlere 1 milyar Euro yatırım yapılmasını beklediğini belirtti. Stoltenberg ayrıca “NATO İnovasyon Fonu, daha büyük bir resmin bir parçasıdır.

Beraberinde NATO, Kuzey Atlantik için “DIANA” dediğimiz bir Savunma İnovasyon Hızlandırıcısı inşa ediyor. DIANA'nın bir parçası olarak Müttefikler, güvenliğimiz için sivil yeniliklerden daha iyi yararlanmak amacıyla İttifak genelinde bir teknoloji test merkezleri ve hızlandırıcı siteler ağı sağlamaya kararlıdır” dedi.

Genel Sekreter ayrıca bakanlar toplantısında önemli bir karar alındığını belirterek müttefik ülkelerin ilk defa ‘yapay zeka stratejileri’ üzerinde anlaştığını ifade etti. Avrupa Birliği (AB), Finlandiya ve İsveç ile görüşmeler yapıldığını açıklayan Stoltenberg “NATO-AB işbirliği şimdiden görülmemiş seviyelere ulaştı. Siber uzayda, gerçek zamanlı olarak tehditler ve güvenlik açıkları hakkında bilgi alışverişi yapıyoruz. Ege Denizi'nde deniz misyonumuz, Türkiye ile yaptıkları anlaşmayı uygulamak için AB ile birlikte çalışıyor” ifadelerini kullandı.

KARTAL BELEDİYESİ BU YIL ANNELER GÜNÜ'NÜ ŞENLİKLERLE KUTLUYOR
EMEKLİLER TEMMUZ'DA YÜZDE KAÇ OY ALACAK?
KARTALLI MİNİKLER TOPRAKLA BULUŞTU
AŞIK VEYSEL TEMALI 'ÇIRPINIR İÇİNDE DÖNDÜĞÜM DENİZ HEYKEL' SERGİSİ MALTEPE'DE AÇILDI
ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMENİN ARDINDAN TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN İŞ BIRAKMA KARARI
BURAK BORA ANADOLU LİSESİ'NDEN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
DRAGOS SU SPORLARI MERKEZİ'NDE HER AY 164 VATANDAŞ ÜCRETSİZ EĞİTİM ALIYOR
BAŞKAN EREN ALİ BİNGÖL 19 MAYIS'I GENÇLERLE PLANLADI
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ'TAN EMEKLİLERE DESTEK ÖDEMESİ
ÜMRANİYE’YE 3 ALTIN MADALYA BİRDEN: AVRUPA’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER