NEW YORK TİMES'IN TAKSİM MANŞETİNE TEPKİ YAĞDI

ABD Gazetesi New York Times İstanbul Taksim'de meydana gelen hain terör saldırısı sonrasında attığı manşet tepki çekti.

 

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırı dünya basınında da geniş yer bulurken, ABD’li New York Times’ın (NYT) haberi duyurma şekli eleştiri konusu oldu.

NYT’nin söz konusu paylaşımında, “Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, Pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor” denildi.

Pek çok kullanıcı, haberin turist odaklı servis edilmesine tepki göstererek, Taksim’de Türk vatandaşlarının da yoğun olarak bulunduğundan söz etti.

ABD’li gazeteye yönelik eleştirilerde, bu yaklaşımın utanç verici olduğu belirtilerek paylaşımın kaldırılması yönünde çağrı yapıldı.

PENDİK PROTOKOLÜ BAYRAMLAŞMA PROGRAMINDA BULUŞTU
PESKDER'DEN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
SARAÇHANE MİTİNGİ SONRASI GÖZALTILAR:11 KİŞİ SERBEST 4 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR
TUZLA'DA BAYRAM ŞENLİĞİ BAŞLIYOR
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ'DEN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
KARTAL'DA RAMAZAN: DAYANIŞMA PAYLAŞMA VE KOMŞULUK BAĞLARININ GÜÇLENDİĞİ BİR AY
ÜMRANİYE’DE CAMİLER BAYRAMA HAZIR
PENDİK BELEDİYESİ'NDEN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE BAYRAM ZİYARETİ
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI