NEYZEN TEVFİK VEFATININ 69. YILINDA KARTAL'DA ANILDI

Kartal Belediyesi, ünlü ney ustası ve şair Neyzen Tevfik’in vefatının 69. yılında, Kartal’da bir anma töreni gerçekleştirdi.

 

 

Ünlü şair ve ney ustası Neyzen Tevfik’in (Tevfik Kolaylı) Kartal Merkez Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Adem Uçar, İmam Aydın ve Ali Apaydın, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı (SAMDEF) Metin Şenel, Kartallı muhtarlar, belediye birim müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

 

“Hicivleri gelecek nesillere aktarılan büyük ustayı saygıyla anıyoruz”

 

Anma töreninde konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, “Bugün, burada büyük hiciv ve ney ustası Neyzen Tevfik’i anmak için tekrar bir aradayız. Kartal Belediyesi olarak sanat ve sanatçının her zaman yanındayız. Bu anlamda, yaşadığı dönemdeki olumsuzluklar karşısında kalemini eğip bükmeden hiciv yazan büyük ustanın gelecek nesillere aktarılması için mezarı başında anmaları çok değerli buluyoruz. Kendisini tekrar saygıyla anıyorum. Mekânı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Törenin devamında, Neyzen Tevfik için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Programın sonunda ise, törene katılanlar ünlü şairin kabrine karanfil bıraktı.

KARTAL BELEDİYESİ'NDEN BABALAR GÜNÜ'NE ÖZEL DEV ŞENLİK
SAKIP SABANCI EĞİTİM ÖDÜLLERİ 31. YAŞINDA
PENDİK'TE DEV KARİYER BULUŞMASI:SEKTÖRÜN LİDER FİRMALARI İŞ ARAYANLARLA BULUŞUYOR!
PENDİK BELEDİYESİNDEN LGS ÖĞRENCİLERİNE MORAL VE MOTİVASYON KAMPI
TUZLA'NIN 10 YILLIK ASFALT SORUNU ÇÖZÜLÜYOR!
TARİHİ İMZA: ABD VE İRAN ARASINDA SAVAŞ BİTİREN 14 MADDELİK MUTABAKATIN DETAYLARI BELLİ OLDU
ÜMRANİYE’DE ÇOCUK FESTİVALİ COŞKUSU YAZ BOYUNCA DEVAM EDECEK
PENDİK OKUL SPORLARI BİLEK GÜREŞİ TURNUVASI TAMAMLANDI
PENDİK’TE İMALAT SANAYİSİNE İKİZ DÖNÜŞÜM EĞİTİMLERİ DESTEĞİ
MUHARREM AYININ İLK ORUCU KARTAL CEMEVİ'NDE AÇILDI