NEYZEN TEVFİK VEFATININ 69. YILINDA KARTAL'DA ANILDI

Kartal Belediyesi, ünlü ney ustası ve şair Neyzen Tevfik’in vefatının 69. yılında, Kartal’da bir anma töreni gerçekleştirdi.

 

 

Ünlü şair ve ney ustası Neyzen Tevfik’in (Tevfik Kolaylı) Kartal Merkez Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Adem Uçar, İmam Aydın ve Ali Apaydın, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı (SAMDEF) Metin Şenel, Kartallı muhtarlar, belediye birim müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

 

“Hicivleri gelecek nesillere aktarılan büyük ustayı saygıyla anıyoruz”

 

Anma töreninde konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, “Bugün, burada büyük hiciv ve ney ustası Neyzen Tevfik’i anmak için tekrar bir aradayız. Kartal Belediyesi olarak sanat ve sanatçının her zaman yanındayız. Bu anlamda, yaşadığı dönemdeki olumsuzluklar karşısında kalemini eğip bükmeden hiciv yazan büyük ustanın gelecek nesillere aktarılması için mezarı başında anmaları çok değerli buluyoruz. Kendisini tekrar saygıyla anıyorum. Mekânı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Törenin devamında, Neyzen Tevfik için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Programın sonunda ise, törene katılanlar ünlü şairin kabrine karanfil bıraktı.

PENDİK BELEDİYESİ'NİN AÇIK HAVA ÇOCUK ETKİNLİKLERİN 15 BİN ÇOCUK KATILDI
ANKARA'DAKİ BALTALI SALDIRIDA FLAŞ GELİŞME! BABA VE OĞLU GÖZALTINA ALINDI
SAHTE DİPLAMA SKANDALINA ADI KARIŞAN İSİMLER ORTAYA ÇIKTI
PENDİK BELEDİYESİNDEN ÜNİVERSİTE ADAYLARINA TERCİH DESTEĞİ
BAŞKAN EREN ALİ BİNGÖL KOMŞULARIYLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
ÜMRANİYE’DE 40 BİN TÜRK BAYRAĞI DAĞITILIYOR
PENDİKSPOR BAŞKANI ADEM ZAFER TORUN'DAN KAYMAKAM MEHMET YILDIZ'A NEZAKET ZİYARETİ
SAHTE E-İMZA VE DİPLOMA SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
GÖÇBEYLİ KÜLLİYESİ'NİN TEMELİ DUALARLA ATILDI
GEYVE'DE HAMİLE ÇALIŞANA MOBBİNG İDDİASI:SENDİKADAN SPOR MÜDÜRÜNE SORUŞTURMA TALEBİ