NORMALLEŞME SALGININ İLLERE YAYILMA ORANINA BAĞLI

Sağlık Bakanlığı Koranavirüs salgını sonrasında normalleşme ile ilgili yeni kararlar almaya başladı. Salgının illere göre dağılımı araştırıldıktan sonra hangi ilin risk altında olduğu belirlenip buna göre yol haritası çizilecek.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs'le mücadelede yeni kararlar alabilmek için her ilin virüs yükünün tespit edilmesine karar verdi. Pilot il seçilen Antalya’da numuneleri diş hekimleri toplayacak. Test sonuçları normalleşmenin kapısını açacak anahtar olacak.

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin bağışıklık haritasını oluşturmak için harekete geçti. Çalışma, turizm sezonu nedeniyle önem taşıyan Antalya’dan başlatıldı.

Antalya’da diş hekimlerinden oluşan ekipler kuruldu ve eğitime alındı. Buna göre, Antalya'daki beş merkez ilçede oluşturulan özel ekip evleri ziyaret edecek. Yapılacak testlerle hiçbir belirti göstermeden virüsü atlatanlar da dahil toplumun yüzde kaçının bağışıklık kazandığı ortaya çıkarılmaya çalışılacak.

Virüs Yayılma Hızı İller Bazında Araştırılacak

Antalya’dan başlayan bu uygulamanın tüm büyükşehirleri kapsayacağı ve on bin kişilik bir örnekleme modeli çıkartılacağı belirtiliyor. Hastalığın tespitinde kullanılan PCR testlerinin, rastgele yöntemiyle TÜİK tarafından ilin nüfusuna göre belirlenen oranlarda vatandaşlara yapılacağı kaydedildi. Hastalığın görülme sıklığı ve genel nüfusa oranı gibi verilere ulaşılacağı ifade edildi.

Salgının Yayılım Oranı Normalleşmeyi Belirleyecek

Peki, yapılacak bu inceleme ne işe yarayacak? Rastgele ölçüm yönteminin sonuçlarının, normalleşme uygulamalarında kullanılacağı belirtildi. İl pandemi kurulları bu verilerden yola çıkarak illerdeki virüs yükünün boyutuna bakacak, yayılma ihtimalini hesaplayacak ve hangi şehirde hangi yasakların kaldırılacağına karar verecek.

Virüs yükünün düşük ya da yüksek olması, normalleşme sürecinde kısıtlamaların seviyesini belirlemede etkili olacak.

YAĞMUR SUYU KANALLARINI VE MAZGALLARI TEMİZLİYORLAR
ŞARKICI GÜLLÜ'NÜN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ: KIZI VE ARKADAŞI YURTDIŞINA KAÇARKEN GÖZALTINA ALINDI
GAZETECİ MEHMET AKİF ERSOY VE 7 KİŞİ UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDAGÖZALTIN ALINDI
SOSYAL HAYATA KATILIMI GÜÇLENDİREN YENİ BİR YAŞAM ALANI: ASUDE ENGELSİZ YAŞAM KAFE HİZMETTE
KARTAL'DA ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTIRAN ÇİFTE ETKİNLİK
KREŞ ÖĞRENCİLERİNDEN ÇANAKALE SAVAŞLARI MÜZESİNE ZİYARET
ÜMRANİYE’DE AHŞAP BASKI EĞİTİMLERİ 6 YILDIR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
ÇEHOV'UN DÜNYASINA YENİ BİR YORUM
İSTANBUL MERKEZLİ DEV YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 2 MİLYAR TL'LİK HACİM YÖNETEN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ
PESİAD'DAN GENÇ MUCİTLERE DESTEK:''PENDİKLİ GENÇLER İCAT ÇIKARTIYOR'' YARIŞMASI İÇİN İMZALAR ATILDI