ÖĞRENCİLERE KÖTÜ HABER! SINIFTA KALMA GERİ GELİYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk liselerde sınıf tekrarı şartı olmadığı için öğrencilerin çalışma performanslarının düştüğünü belirterek öğrencilerin ikmale kalacaklarını söyledi.

 

Selçuk sınıfta kalmanın kaldırıldığını ifade ederek tekrar geri getirileceğini vurguladı.Ziya Selçuk konuyla ilgili yaptığı açıklamasında öğrencilerin sınıfta kalma sorunu yaşamadığına dikkat çekerek hedefe varma düşüncesi olmayan öğrencilerin arttığını buna ek olarak ta başarı sıralamasının azaldığını belirtti. Selçuk öğrencilerin bundan sonra gerektiğinde ikmale kalarak derslerini vereceğini ifade etti.

Selçuk temel derslerin aşamalandırılacağını belirterek “Örneğin matematik dersi 1, 2 ve 3 olarak bölünecek. Matematik 1’i geçemeyen matematik 2’yi alamayacak” dedi.

Bakanlığın Türkçe eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi için yeterliliği ölçen bir eğitim altyapısı kuracağını söyleyen Selçuk, yeni karnelerde temel derslerde notun yanında başarı ve eksikliklerin nedenlerinin de belirtileceğini açıkladı.

BDDK'DAN KREDİ KARTI YAPILANMASINA İLİŞKİN YENİ KARAR
ÖZGÜR ÖZEL'E BİR SORUŞTURMA DAHA
ÜMRANİYE'DE AŞURE BEREKETİ 20 BİN KİŞİYLE PAYLAŞILDI
SREBRENİTSA SOYKIRIMI 30. YILI’NDA 30 FOTOĞRAFLA ANLATILIYOR
CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI YİĞİT BULUT HAYATINI KAYBETTİ
BAŞKAN YILDIRIM, YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BOĞAZ TURU YAPTI
SREBRENİCA KATLİAMININ 30. YILINDA HAYATINI KAYBEDENLER KARTAL’DA ANILACAK
BAŞKAN YILDIRIM, HAC VAZİFESİNİ YERİNE GETİREN VATANDAŞLARI EVLERİNDE ZİYARET EDİYOR
TUTUKLU BULUNAN BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI MURAT ÇALIK YOĞUN BAKIMA ALINDI
PENDİK BELEDİYESİNİN YENİLEDİĞİ ÇAMÇEŞME PARKI HİZMETTE