OP.DR.MURAT ÇOBANOĞLU;''BACAĞA VURAN AĞRI OLGUNLAŞMIŞ BEL FITIĞI İŞARETİDİR''

Pendik Belediyesinin düzenlediği sağlık seminerlerinin bu haftaki konuğu Pendik Yüzyıl Hastanesi’nden Op. Dr. Murat Çobanoğlu oldu. Facebook üzerinden canlı yayınlanan seminerde Op. Dr. Murat Çobanoğlu Bel Fıtığı ve Tedavileri üzerine sunum yaptı.

Bel fıtığını çağın hastalığı olarak nitelendiren Op. Dr. Murat Çobanoğlu baş ağrısı ve gribin ardından en fazla doktora gitme sebebinin bel fıtığı olduğunu söyleyerek şu bilgilere yer verdi.

Sigara ve kiloya dikkat çekti

Bel fıtığına karşı alınacak önlemleri anlatan Op. Dr. Murat Çobanoğlu sigara ve kiloya dikkat çekerek “Sigara ve kilo baş belası. İnsanlık bu belalardan kurtulmalı. Sigara mikro dolaşımı tıkıyor bu da kıkırdak yapıları dejenere ediyor. Kilo da ise göbeklenme sonucu vücudun ağırlık merkezi öne kayıyor. Bu da omurgaya fazladan ağırlık bindiriyor. Bu iki neden başlıca bel fıtığı sebebi” dedi.

Bacağa vuran ağrı “olgunlaşmış bel fıtığı” göstergesi

Elindeki maket ile bel fıtığı oluşum sürecini anlatan Op. Dr. Murat Çobanoğlu bel fıtığının ilk göstergesinin ağrı olduğunu söyledi. Çobanoğlu “Ağrı sonrası önlem alınmaz ise kırkırdaktaki aşınma omiriliklerdeki sinir dokularına baskı yapıyor. Bu da fıtık sürecini ilerletiyor” dedi. Op. Dr. Murat Çobanoğlu bacağa vuran bel fıtığı ağrısını ise “Maalesef bu ağrı olgunlaşmış bel fıtığının göstergesidir” şeklinde konuştu.

Tedavi yöntemlerini anlattı

Bel fıtığında ilaçla tedavinin mümkün olduğunu belirten Op. Dr. Murat Çobanoğlu, yetersiz kalırsa fizik tedavi, bu da yetersiz kalırsa çok kullandığı yöntem olan mikroenjeksiyon’u anlatarak “Benim en çok kullandığım yöntem mikroenjeksiyon. Bu yöntemle fıtığa incecik iğne ile müdahale ediyoruz. Ben de bu yöntemle  ameliyat oldum. Fıtık ciddi değilse bu yöntemi öneriyorum. Ama çok ciddi ise çözüm mikrocerrahidir” dedi

KARTAL İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HUZUR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
BİLİM ÜMRANİYE ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR
PENDİK'TE RUMELİ RÜZGARI ESTİ: SEZONA MERHABA KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
HALA SULTAN İHO'DAN 30 ÖĞRENCİ HAFIZLIK İCAZETİ ALDI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN LİSELERDE ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ
MERHUM BAŞKAN MEHMET ALİ BÜKLÜ VEFATININ 31. YILINDA MEZARI ANILDI
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞLARA SICAK ÇORBA İKRAMI
GAZZE'YE UZANAN GÖNÜL KÖPRÜSÜ PLATFORMU'NDAN PESİAD'A ANLAMLI ZİYARET
MEHMET AKİF ERSOY'UN UYUŞTURUCU TESTİ SONUCU AÇIKLANDI
DEV OPERASYON: GAİN MEDYA VE BAĞLI ŞİRKETLERE KAYYIM ATANDI, 3 GÖZALTI!