ÖSYM'DEN ÖĞRENCİ ADAYLARINA MOBİL UYGULAMA DUYURUSU

ÖSYM Başkanı Prof. Hüseyin Aygün öğrenciler için yeni uygulama geliştirdiklerini belirterek sınav işlemleri için mobil uygulamaların hayata geçirildiğini söyledi.

ÖSYM'den yapılan açıklamada öğrenciler için geliştirilen Mobil Aday İşlemleri uygulamasıyla öğrencilerin tüm sınav işlemleri ve sonuçlara bu uygulamadan ulaşabilecekleri vurgulandı.

Aygün aday öğrenciler için uygulamaya konulan Mobil uygulamaların talepler doğrultusunda yapıldığını ve dijital çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Akıllı cihazlar üzerinden ulaşılan mobil uygulamaların giderek arttığına dikkati çeken Aygün, şunları kaydetti:

"Teknolojik gelişmeler dijital dönüşümü artık çağın gereği haline getirdi. Biz de kurum olarak bu gelişmelere uyum sağlamak ve çağın gereklerini yerine getirmek için iki uygulama sunuyoruz.

Bu kapsamda, Mobil Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ve ÖSYM Mobil Görevli İşlemleri Sistemi'ni (GİS) hayata geçirdik. Adaylarımız artık akıllı cep telefonlarından, yükleyecekleri mobil uygulama ile 'ais.osym.gov.tr' web adresinden yapabildikleri tüm işlemleri uygulama üzerinden yapabilecek. AİS mobil uygulamasıyla adaylar, takip ettikleri sınavlara ilişkin bilgilere daha kolay ulaşabilecek.

ÖSYM Mobil uygulamasının adaylara sunduğu yeniliklerden biri de bildirim gönderme özelliği. Bu özellik sayesinde adaylar telefonlarına gelecek bildirimle açıklanan sınav sonuçlarından anında haberdar olacak ve başvuru tarihlerini kaçırmadan işlem yapabilecek.

Başvuru süreci devam eden 2020 YKS adaylarımız, başvurularını mobil uygulamamızı kullanarak da yapabilirler."

ERSELLER ŞİRKETLER GRUBU'NUN GELENEKSEL İFTARINDA GÖRKEMLİ BULUŞMA
‘VEDAT GÜNYOL DENEME ÖDÜLLERİ’ İLE EDEBİYATIN KALBİ KARTAL’DA ATTI
NİLÜFER GÖKÇE'DEN PENDİK BELEDİYE MECLİSİ'NDE 8 MART İSYANI:''KADIN GÜVENDE DEĞİLSE TOPLUM GÜVENDE DEĞİLDİR!''
KARTAL BELEDİYESİ ZABITA MEMURU ALIMI İÇİN MÜLAKATLAR TAMAMLANDI
BAŞKAN AHMET CİN MUHTARLARLA SAHUR PROGRAMINDA BULUŞTU
AZERBAYCAN'DAN İRAN'A İHA PROTESTOSU:''KARŞILIK VERME HAKKIMIZ SAKLIDIR''
İRAN FÜZESİ SONRASI NATO'DAN AÇIKLAMA:''TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ''
BAŞKAN YILDIRIM’DAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE: YKS’YE GİRİŞ ÜCRETLERİ BU SENE DE ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN
HAKAN FİDAN'DAN İRAN'A SERT ÇIKIŞ:''YETENEKLERİN YOKSA AĞIZ DALAŞINA GİRMEYECEKSİN''
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ MUHTARLARA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR