OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ’NDE ANLAMLI SÜRPRİZ: “BAŞKANIM, BU KEZ BİZ SİZE GELELİM”

Ümraniye Belediyesi Gülden Soyak Tüfekçi Engelliler Kültür ve Eğitim Merkezi’nde eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler, Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında duygu dolu bir etkinliğe imza attı.

Merkezde düzenlenen atölye eğitiminin ardından bir araya gelen 10 öğrenci, farkındalık gününü pasta keserek kutladı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte öğrencilerin neşesi ve heyecanı dikkat çekti.

Etkinliğin ardından ise yürekleri ısıtan bir gelişme yaşandı. Merkez öğrencilerinden 14 yaşındaki otizm tanılı Çınar, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ı bir gün önce telefonla arayarak, “Başkanım, hep siz bize geliyorsunuz, bu sefer de biz size gelelim” diyerek doğum günü için kendisini ziyaret etmek istediğini ifade etti. Bu samimi davet, kısa sürede anlamlı bir buluşmaya dönüştü.

Öğrenci, Merkez’den 3 arkadaşını ve ailelerini de yanına alarak Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Sıcak ve içten bir atmosferde gerçekleşen ziyarette öğrenciler, Başkan Yıldırım’a doğum günü sürprizi yaptı. Hazırlanan pasta hep birlikte kesilirken hem Dünya Otizm Farkındalık Günü hem de Başkan Yıldırım’ın doğum günü aynı anda kutlandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan İsmet Yıldırım, öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etti. Bu anlamlı buluşmanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Yıldırım, özel gereksinimli bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

Sevgi, farkındalık ve samimiyetin ön planda olduğu bu özel ziyaret, hem öğrenciler hem de aileleri için unutulmaz anlara sahne oldu.

KARTAL BELEDİYESİ YAĞIŞ SONRASI ALARMDA:EKİPLER SAHADA KİM 7/24 DEVREDE
İSTANBUL'DA SAĞANAK DEHŞETİ: CAN KAYBI 3'E YÜKSELDİ KAYIP 5 KİŞİ ARANIYOR
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ DÜNDAR ZİYA GÜLTEKİN TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ
YEŞİLAY PENDİK ŞUBESİ İLÇE MÜFTÜSÜ DR.ABDÜLHAMİD PEHLİVAN'I ZİYARET ETTİ
BAKAN MUSTAFA ÇİFTÇİ'DEN VATANDAŞLARA UYARI
PENDİK'TE SAĞANAK YAĞIŞA KARŞI NÖBET SÜRÜYOR
VALİ DAVUT GÜL AÇIKLADI:İSTANBUL'DA EĞİTİME BİR GÜN DAHA ARA VERİLDİ
MERHUM CEMAL ŞAHAN KABRİ BAŞINDA ANILDI
PENDİK'TE YEŞİLSAHALARDAN ÖNCE DOSTLUK KAZANDI:MHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN VANSPOR'A SICAK KARŞILAMA
ORFA YAPI PENDİKSPOR ÖNE GEÇTİĞİ MAÇTA VANSPOR'A 2-1 MAĞLUP OLDU