PANDEMİ DÖNEMİNDE KESİLEN PARA CEZALARI GERİ ÖDENECEK

Koranavirüs salgını döneminde kesilen para cezalarının iadesi başladı.

Ödenen cezalar, tahsilatı yapan idari birime 31 Aralık 2024 tarihine kadar yapılacak başvurunun ardından iade edilecek. Toplam iade tutarı ise 309 milyon lirayı bulacak.

Pandemi döneminde maske zorunluluğu ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle kesilen para cezalarına yapılan itirazlar, Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından 5 Nisan 2023 tarihinde karara bağlanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ile koranavrüs salgının ilk kez görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden 9 Kasım 2022 tarihine kadar geçen dönemde, tahsil edilen cezalardan vazgeçildiği bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne verilecek başvuru formu Resmi Gazete ekinde yer aldı.

Kesilen para cezaları, 31 Aralık 2024 tarihine kadar yapılacak başvurunun ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca belirlenecek usul ve esaslara göre iade edilecek.

ÜMRANİYE’DE OKÇULUK KURSLARIYLA KÜLTÜREL MİRAS YAŞATILIYOR
TARIM BAKANLIĞI 81 İLDE HAYVAN PAZARLARININ KAPATILDIĞINI DUYURDU
BURSA'DA 3.9 VE 4.2 ŞİDDETİNDE İKİ AYRI DEPREM MEYDANA GELDİ
MANİSA'DA 3 İLÇEDE ÇIKAN ORMAN YANGININA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE DEVAM EDİYOR
İZMİR'İN ESKİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUNÇ SOYER GÖZALTINA ALINDI
LEMAN DERGİSİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI
ANAVATAN PARTİSİ PENDİK İLÇE BAŞKANI FATİH KORKUSUZ'DAN DOĞAL ALANLARIN KORUNMASINA İLİŞKİN ÇAĞRI
RİSKLİ YAPILAR YENİLENİYOR ÜMRANİYE DÖNÜŞÜYOR
GÜNLÜK TOPLADIKLARI ATIK EŞYA 40 TONU BULUYOR
PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş'NİN YENİ BAŞKANI ADEM ZAFER TORUN OLDU