PEAK DEPREM TATBİKATI, GERÇEĞİNİ ARATMADI

Pendik Belediyesi Arama Kurtarma (PEAK) Ekibi gerçeğini aratmayan bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta senaryo gereği 7 şiddetinde yıkılan binada kurtarma çalışması yapıldı.

Pendik Belediyesi Arama Kurtarma (PEAK) Ekibi gerçeğini aratmayan bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta senaryo gereği 7 şiddetinde yıkılan binada kurtarma çalışması yapıldı.

Pendik Belediyesi Arama ve Kurtarma (PEAK) Ekibi, senaryo gereği 7 şiddetinde gerçekleştiği varsayılan bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. PEAK, gerçeği aratmayan bir deprem tatbikatında olası afetlere karşı hazırlıklı olmak için eğitimlerine devam etti. Tatbikatta ekibin envanterine yeni kattığı termal dedektör, ilk sınavını başarıyla verdi. 41 personelin katıldığı tatbikatta kurtarma çalışmaları canlandırıldı.

Yeni termal dedektör tatbikatta ilk kez kullanıldı

Pendik Belediyesi Arama ve Kurtarma (PEAK) Ekibi envanterine yeni katılan termal dedektörün açık ya da kapalı alanlarda ve her türlü hava şartlarında arama yapabilmesi sayesinde arama ve kurtarma alanında ekibin etkili ve hızlı çalışmasına katkı sunmuştur. Tatbikat esnasında ilk kez kullanılan dedektör ilk sınavını başarıyla gerçekleştirdi.

Pendik’te kontrollü yıkılmış bir binada gerçekleştirilen tatbikatta ekipler, deprem alarmı ile binada yaralı arama çalışmalarına başladı. Sonrasında eğitimli köpekler eşliğinde bina enkazında arama faaliyeti gerçekleştirildi. Senaryo gereği binada bulunan bir yaralı dışarı taşınarak ilk yardım alanına getirildi. Ekipler yine ilk müdahaleyi burada yaptıktan sonra yaralı, ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırıldı. Tatbikatta Pendik Belediyesi Arama ve Kurtarma (PEAK) Ekibi, kontrollü bir şekilde olaya müdahale etti. Tatbikat başarılı bir şekilde sonlandırıldı.

TUZLA BELEDİYESİ'NİN İLK TAM ZAMANLI GÜNDÜZ BAKIMEVİ İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLIYOR
BAŞKAN İSMET YILDIRIM, YKS TERCİH ÇADIRINDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ
RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI:DOLANDIRICILIK SUÇUNDA İBAN KULLANDIRAN SANIKLARA YENİ DÜZENLEME
GAZETECİ CEM KÜÇÜK GÖZALTINA ALINDI
PENDİK BELEDİYESİ EKİPLERİ BALIKESİR ORMAN YANGININA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE GENELİNDE YANGINLARLA MÜCADELEDE SON GELİŞMELER
ÖNDER SAV 70 YILLIK CHP ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ
ETİMESGUT BELEDİYE BAŞKANI ERDAL BEŞİKÇİOĞLU VE 52 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
KARTAL'DA YOL YENİLEME HAMLESİ:17 BİN TON SICAK ASFALT SERİLECEK
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ VE YÖNETİMİ TOPLU İSTİFA EDEREK YENİ PARTİ'YE GEÇTİ