PENDİK BELEDİYESİ'NDEN GERİ DÖNÜŞÜME TAM DESTEK

Ev ve iş yerlerinde toplanan atık yağlar belirli noktalardaki atık yağ bidonlarına atılarak geri dönüştürülüyor. Çevreci Pendik Belediyesinin düzenli olarak her yıl sürdürdüğü projede binlerce ton atık yağ ekonomiye kazandırılıyor.

Pendik Belediyesi çevreyi korumak ve geri dönüşümü yaygınlaştırmak adına düzenli olarak atık toplama projeleri yürütüyor. Bu bağlamda doğru geri dönüşümü destekleyen Pendik Belediyesi, ilçe genelinde doğaya verilen zararı en aza indirgemek için Atık Yağ Toplama Projesinde tekrar kullanılamayan bitkisel atık yağları toplayarak vatandaşlarda farkındalık uyandırmayı amaçlıyor. Ev ve iş yerlerinde biriken atık bitkisel yağlar belirlenen noktalarda toplanıyor. Atık yağlar muhtarlıklarda bulunan bidonlarda biriktirildikten sonra ekiplerce geri dönüşüm merkezlerine gönderiliyor. Özel konteynırlara boşaltılan atık yağlar daha sonra çeşitli işlemlerden geçerek ekonomiye geri kazandırılıyor.

Geri Dönüşüme Belediyeden Destek

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de yılda 30 milyon tona yakın evsel atık oluşuyor. Bu atıklardan bitkisel yağlar hem içme sularını kirletiyor hem de deniz, akarsu ve göllere ulaştığında burada bulunan kuş ve balık gibi birçok canlı türüne zarar veriyor. Bunun önüne geçmek için çevre dostu Pendik Belediyesi pek çok atık dönüştürme projesi yürütüyor. Geri dönüşümü sağlanan atıklar doğayı korumakla kalmayıp ekonomiye de katkı sağlıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN;''KAMERALARI BANTLAMAK BİZİM KİTABIMIZDA YAZMAZ''
HAYAT VER DERNEĞİ'NDEN GAZETEMİZE ZİYARET;SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE AĞIRLIK VERİLECEK
ÖZGÜR İSTANBUL GAZETESİNDEN OSMANİYE VALİSİ DR. ERDİNÇ YILMAZ'A ZİYARET
AK PARTİ OSMANİYE İL BAŞKANI BİNBOĞA'DAN KONTEYNIR KENT ESNAFINA ZİYARET
İBB'YE İKİNCİ DALGA OPERASYONU:18 KİŞİ TUTUKLANDI
BORSA İSTANBUL OPERASYONU! 15 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
ADNAN MENDERES BULVARI’NDAKİ TRAFİK RAHATLAYACAK
SPORUN ŞEHRİ PENDİK’TE “SPOR ŞENLİKLERİ” BAŞLADI
İLÇE GENELİNDE BAHAR TEMİZLİĞİ BAŞLADI
ALİ EKBER ÇİÇEK VEFATININ 19. YILINDA KARTAL'DA ANILDI