PENDİK BELEDİYESİ'NDEN MARTI ÇOCUK AKADEMİSİ PROJESİ

Martı Çocuk Akademisi Projesi’yle Pendik Belediyesi sosyal yardım hizmetlerine dahil olan ailelerin çocuklarına fırsatlar sağlanıyor. Çocuklar etüd, kitap okuma kulübü ve çeşitli etkinliklerden yararlanıyor.

Pendik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü sosyal yardım desteği alan ailelerin çocuklarına birçok fırsat sağlıyor. Çocukların yararlanabileceği hizmetler arasında kitap okuma kulübü, etüdler ve sosyal etkinlikler de yer alıyor. 10 öğrencili okuma gruplarında her gruba bir öğretmen atanıyor ve bu kişiler Pendik Gönüllüleri arasından seçiliyor.

Pek çok farklı meslek ve yaş grubundan gönüllünün öğretmenlik yaptığı okuma gruplarında iki haftada bir kitap okunuyor. Kitaplar yine belediye tarafından temin ediliyor ve kitap bittiğinde çocukların kendilerini daha rahat ifade edebilmeleri adına sohbetler gerçekleştiriliyor. Toplam 95 çocuğun yararlandığı kitap okuma gruplarında ileride İngilizce ve Arapça kitaplara da yer verilmesi planlanıyor. Yine Pendik Gönüllüleri arasında bulunan öğretmenler tarafından çocuklara etüd dersleri veriliyor. Etüdlerde 4. sınıf ile 8. sınıf arası Türkçe, İngilizce, Matematik ve Fen dersleri veriliyor.

Çocukların becerilerinin gelişmesi amaçlanıyor

Tüm hizmetlerin yanında çocukların farklı becerilerini geliştirmelerine, sosyalleşerek farklı alanlar denemelerine yönelik etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor. Yapılacak etkinlikler arasında sinema yorumlama, yabancı dilde kitap okuma kulüpleri ve gençlik kampı gezisi yer alıyor.

Pendik Gönüllülerine katılarak Martı Çocuk Akademisinde yer almak isteyen vatandaşlar pendikgonullusu.pendik.bel.tr/gonulluol internet sitesinden başvurabiliyor.

PESKDER SOKAK CANLARI İÇİN FARKINDALIK GECESİ DÜZENLİYOR!
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI DAVASINDA KARAR: 11 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
PENDİK BELEDİYESİ DRAGON BOT YARIŞLARI GERÇEKLEŞTİ
PESİAD ''PENDİKLİ GENÇLER İCAT ÇIKARTIYOR YARIŞMASI'' YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
BAKAN KURUM 'YÜZYILIN KONUT PROJESİ'NİN ÖRNEK DAİRE VE FİYATLARINI AÇIKLADI!
İSTANBUL ARVANUTKÖY'DE İETT OTOBÜSÜNDE BIÇAKLI SALDIRI DEHŞETİ!
CUMHURİYET’İN 102. YILI PENDİK’TE BİLAL SONSES KONSERİYLE KUTLANDI
KADIN EMEĞİ MODAYLA BULUŞUYOR: ÜMRANİYE’DE MODA VE STİL OKULU AÇILDI
PENDİKSPOR'DAN BAŞKAN AHMET CİN'E ZİYARET
KARTAL CUMHURİYET'İN 102. YILINDA TEK YÜREK OLDU