PENDİK BELEDİYESİ'NDEN ÖMERLİ BARAJI'NDA BALIK KURTARMA OPERASYONU

Pendik Belediyesi Ömerli Barajı'nda suların eksilmesiyle ortaya çıkan balık ölümleri için harekete geçti.Kuraklık nedeniyle su oranının yüzde 16.87'ye düştüğü Ömerli Barajı'nda balıklar telef oldu.

 

İhbar üzerine Pendik Belediyesi ekipleri ve Ömerli Barajı gönüllüler ekibi harekete geçti.

Ekipler, su birikintilerinde mahsur kalan yavru balıkları yakaladıktan sonra kovalar aracılığıyla derin sulara bırakmak için zamanla yarıştı. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu binlerce yavru balık kurtarıldı.

MAHSUR KALAN ON BİNLERCE BALIK KURTARILDI

Barajda yavru balıkların öldüğünü gören Fatih Ağırkan, “Ömerli Barajı’nın kenarında vakit oldukça zaman geçiriyoruz. Baraj suyunun aşırı derecede çekilmesi sonucu öbek adı verilen su birikintileri oluştu. Oluşan su birikintilerinde balık yavrularının öldüğünü gördük. Ekipler ve gönüller olarak yavru balıkları kurtarma çalışması başlattık. Pendik Belediyesi’ne ve Ömerli Barajı gönüllüler ekibine teşekkür ederim. Mahsur kalan on binlerce balığı ölmeden derin sulara bıraktık. Geleceğimize sahip çıkıyoruz” dedi.

PARKLARA DÜZENLİ BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
PENDİK MİLLET BAHÇESİ’NDE “EN BABA FESTİVAL” COŞKUSU
İSRAİL İRAN SAVAŞININ 4. GÜNÜ;İRAN'DA 224 İSRAİL'DE 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
PENDİK'İN ŞAMPİYONLARI KUPALARINA KAVUŞTU
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN İGS ÖĞRENCİLERİNE DESTEK
SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş BAŞKANI MURAT YILDIRIM GÖREVİNİ BIRAKTIĞINI DUYURDU
SAĞLIK BAKANLIĞI HPV AŞISININ ÜCRETSİZ YAPILACAĞINI DUYURDU
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİL'İN İRAN SALDIRISINA İLİŞKİN KINAMA
ORTADOĞU GERİLİMİ ALTIN FİYATLARINI TIRMANDIRDI
İSRAİL İRAN'A SALDIRDI