PENDİK BELEDİYESİ'NDEN ÖMERLİ BARAJI'NDA BALIK KURTARMA OPERASYONU

Pendik Belediyesi Ömerli Barajı'nda suların eksilmesiyle ortaya çıkan balık ölümleri için harekete geçti.Kuraklık nedeniyle su oranının yüzde 16.87'ye düştüğü Ömerli Barajı'nda balıklar telef oldu.

 

İhbar üzerine Pendik Belediyesi ekipleri ve Ömerli Barajı gönüllüler ekibi harekete geçti.

Ekipler, su birikintilerinde mahsur kalan yavru balıkları yakaladıktan sonra kovalar aracılığıyla derin sulara bırakmak için zamanla yarıştı. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu binlerce yavru balık kurtarıldı.

MAHSUR KALAN ON BİNLERCE BALIK KURTARILDI

Barajda yavru balıkların öldüğünü gören Fatih Ağırkan, “Ömerli Barajı’nın kenarında vakit oldukça zaman geçiriyoruz. Baraj suyunun aşırı derecede çekilmesi sonucu öbek adı verilen su birikintileri oluştu. Oluşan su birikintilerinde balık yavrularının öldüğünü gördük. Ekipler ve gönüller olarak yavru balıkları kurtarma çalışması başlattık. Pendik Belediyesi’ne ve Ömerli Barajı gönüllüler ekibine teşekkür ederim. Mahsur kalan on binlerce balığı ölmeden derin sulara bıraktık. Geleceğimize sahip çıkıyoruz” dedi.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KARTAL’DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
TFF'DEN BAHİS ŞOKU:314 ANTRENÖRE MEN CEZASI
TÜRK-İŞ OCAK AYI VERİLERİNİ AÇIKLADI: YOKSULLUK SINIRI 100 BİN TL BARAJINI AŞTI
RESTORANLARDA KUVER VE SERVİS ÜCRETLERİ YASAKLANDI
PENDİK BELEDİYESİ, AFET VE ARAMA KURTARMA FARKINDALIK EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR
PENDİK'TE MÜBADELENİN 103. YILINA ÖZEL ANLAMLI KONSER
BAŞKAN İSMET YILDIRIM TENEFFÜSTE ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİNE ORTAK OLDU
AKOM'DAN KAR YAĞIŞI UYARISI
LOJİSTİK KURYE SEKTÖRÜNDE 69 YAŞ DÖNEMİ BAŞLIYOR
KARTAL BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ 2026 YILININ İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ