PENDİK BELEDİYESİ'NE SAĞLIKLI ŞEHİRLER YARIŞMASINDAN ÖDÜL

Pendik Belediyesi “Az Enerji Tüketen, Çevreci, Karbon Salınımı Düşük Bisiklet Yolu Projesi”yle Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması 2021 Jüri Özel Ödülü’nü aldı.

Pendik Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması 2021’e katıldı. 17 Kasım’da Antalya’da gerçekleştirilen ödül töreninde ülke genelinden pek çok belediye projeleriyle yarıştı. Çevre dostu ve kaynakların daha bilinçli kullanılmasını hedefleyen “Az Enerji Tüketen, Çevreci, Karbon Salınımı Düşük Bisiklet Yolu” Projesi, Jüri Özel Ödülü’nü aldı.

Ödül alan çevreci projeyle enerji tasarrufu sağlanıyor

Az Enerji Tüketen, Çevreci, Karbon Salınımı Düşük Bisiklet Yolu Projesi” ile hareketliliği artırarak sağlıklı bir toplum oluşturmak, obezite ve hareketsizliğe bağlı hastalıkların azaltılması gibi sağlıklı yaşam konularında bilinçlenme amaçlanıyor.Aynı zamanda kısa mesafe yolculuklarda araç kullanımını azaltılması,trafik ve araçlardan kaynaklanan çevresel kirlilik ve emisyonların azaltılması konuları da projede büyük önem taşıyor. İlçe genelinde şimdiye kadar 22 kmlik bisiklet yolu tamamlandı.Yenişehir, Çamlık, Kurtköy ve Harmandere bölgelerinde gerçekleştirilen “Bisiklet Yolları Projesi” tamamlandığında 50 km’yi bulması planlanıyor.

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI MARMARA CEZAEVİ'NDE İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NU YALNIZ BIRAKMADI
PARKLARA DÜZENLİ BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
PENDİK MİLLET BAHÇESİ’NDE “EN BABA FESTİVAL” COŞKUSU
İSRAİL İRAN SAVAŞININ 4. GÜNÜ;İRAN'DA 224 İSRAİL'DE 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
PENDİK'İN ŞAMPİYONLARI KUPALARINA KAVUŞTU
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN İGS ÖĞRENCİLERİNE DESTEK
SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş BAŞKANI MURAT YILDIRIM GÖREVİNİ BIRAKTIĞINI DUYURDU
SAĞLIK BAKANLIĞI HPV AŞISININ ÜCRETSİZ YAPILACAĞINI DUYURDU
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİL'İN İRAN SALDIRISINA İLİŞKİN KINAMA
ORTADOĞU GERİLİMİ ALTIN FİYATLARINI TIRMANDIRDI