PENDİKLİ GENÇLER ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMIYLA BULGARİSTAN'DA

Pendik Belediyesi, kardeş şehir Bulgaristan’ın Smolyan Belediyesi ile uluslararası alandaki iş birliği çalışmalarına devam ediyor.

Pendik – Smolyan Öğrenci Değişim Programı kapsamında Türk, Macar ve Bulgar gençler, Smolyan’da bir araya geldi.

Pendik Belediyesinin kardeş şehir Bulgaristan Smolyan Belediyesi ile iş birliği sürüyor. 2007 yılından beri kardeş şehir olan iki belediye son olarak Öğrenci Değişim Programı düzenledi. Bu yıl Smolyan’da 2.si düzenlenen programa Pendikli lise öğrencileriyle birlikte Macar ve Bulgar gençler katıldı. Etkinlik kapsamında katılımcılar Smolyan’ın doğası ve kültürünün tanınması amacıyla Orfeevi Skali, Momchilova Hisarı, Bölgesel Tarihi Müze, Sanat Galerisi, Planateryum, Rozhen Ulusal Gözlemevi ve Uhlovitsa Mağara Gezisi ile Smolyan’ın doğal ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı buldu. Ayrıca çeşitli spor etkinlikleri düzenlenerek gençler arasında iletişim ve dostluk bağları güçlendirildi.

Kültürel etkileşimi artırmak amacıyla düzenlenen Kültür Gecesi’nde katılımcı ülkeler kendi kültürlerini sergileyerek dans gösterileri ve sunumlar gerçekleştirdi. Gecede farklı kültürlerden lezzetler de ikram edildi. Program kapsamında katılımcılar, Smolyan Belediye Başkan Yardımcısı Marin Zahariev ile bir araya geldi ve iyi dileklerini iletti. Etkinlik, karşılıklı hediye sunumlarıyla son buldu.

RIZA AKPOLAT ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN BERAAT ETTİ
PENDİK'E DEV YATIRIM
ULUDAĞ ETEKLERİNDE KORKUTAN ORMAN YANGINI:3 FARKLI NOKTADA ALEVLERLE MÜCADELE
ADALET BAKANI AKIN GÜRLEK'TEN ZONGULDAK'TA MEVSİMLİK İŞÇİLERE YÖNELİK SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA
ORFA YAPI PENDİSKSPOR DEPLASMANDA ANTALYASPOR'U GOL DÜELLOSUNDA MAĞLUP ETTİ
BAŞKAN BİNGÖL TUZLA BELEDİYESİ'NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
ADD'DEN NETENYAHU'YA SERT TEPKİ:SOYKIRIMCI KATİLLER İYİ BİLMELİDİR Kİ TÜRKİYE BİR ORTA DOĞU ÇADIR DEVLETİ DEĞİLDİR!
TBMM 4. YASAMA YILINI YOĞUN MESAİYLE TAMAMLADI:YARGIDAN EKONOMİYE BİRÇOK DÜZENLEME YASALAŞTI
SOSYAL MEDYADA KURALLARA UYMAYAN EMLAKÇI VE GALERİLERE DEV CEZA
BAŞKAN AHMET CİN'DEN ÜNVERSİTEYE İLK KEZ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCLERE 20 BİN TL DESTEK