PENDİKLİ GENÇLER ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMIYLA BULGARİSTAN'DA

Pendik Belediyesi, kardeş şehir Bulgaristan’ın Smolyan Belediyesi ile uluslararası alandaki iş birliği çalışmalarına devam ediyor.

Pendik – Smolyan Öğrenci Değişim Programı kapsamında Türk, Macar ve Bulgar gençler, Smolyan’da bir araya geldi.

Pendik Belediyesinin kardeş şehir Bulgaristan Smolyan Belediyesi ile iş birliği sürüyor. 2007 yılından beri kardeş şehir olan iki belediye son olarak Öğrenci Değişim Programı düzenledi. Bu yıl Smolyan’da 2.si düzenlenen programa Pendikli lise öğrencileriyle birlikte Macar ve Bulgar gençler katıldı. Etkinlik kapsamında katılımcılar Smolyan’ın doğası ve kültürünün tanınması amacıyla Orfeevi Skali, Momchilova Hisarı, Bölgesel Tarihi Müze, Sanat Galerisi, Planateryum, Rozhen Ulusal Gözlemevi ve Uhlovitsa Mağara Gezisi ile Smolyan’ın doğal ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı buldu. Ayrıca çeşitli spor etkinlikleri düzenlenerek gençler arasında iletişim ve dostluk bağları güçlendirildi.

Kültürel etkileşimi artırmak amacıyla düzenlenen Kültür Gecesi’nde katılımcı ülkeler kendi kültürlerini sergileyerek dans gösterileri ve sunumlar gerçekleştirdi. Gecede farklı kültürlerden lezzetler de ikram edildi. Program kapsamında katılımcılar, Smolyan Belediye Başkan Yardımcısı Marin Zahariev ile bir araya geldi ve iyi dileklerini iletti. Etkinlik, karşılıklı hediye sunumlarıyla son buldu.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR
CHP GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE TEBLİĞ GERGİNLİĞİ
PENDİK BELEDİYESİ'NİN GAZZE'YE DESTEĞİ SÜRÜYOR
ÖKSÜZ VE YETİM ÇOCUKLAR BAYRAMLIK ALIŞVERİŞE ÇIKTI
CHP KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN 'MUTLAK BUTLAN TEPKİSİ::''HALKIN İRADESİNE SAHİP ÇIKIYORUZ''
GÜRSEL TEKİN TARİH VERDİ: CHP 7 AY SONRA SANDIĞA GİDİYOR
KARTALLI MİNİKLERE BESİN ALERJİSİ FARKINDALIĞI
YATAĞA BAĞIMLI HASTALARIMIZA EVDE KUAFÖR HİZMETİ
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN MUTLAK BUTLAN KARARINA SERT TEPKİ!
ERTUĞRULGAZİ 16 VE 21 PARSELLERE BAYRAM MÜJDESİ!