PENDİKSPOR EYÜPSOR DEPLASMANINDAN 1 PUANLA DÖNDÜ

Spor Toto 1. Lig 34. hafta açılış müsabakasında Pendikspor, konuk olduğu Eyüpspor'dan 1 puanı almayı başardı. Ligin ikinci sırası için büyük öneme sahip olan müsabakada, iki takım maçtan birer puan alarak ayrıldı.

 

Bilindiği gibi 1. Lig'de ligi ilk iki sırada bitiren takımlar doğrudan Süper Lig'e yükselmeye hak kazanıyor. Ligin bitimine 6 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Samsunspor'un ardından, ligin ikincilik sırası için heyecan sürüyor. İkincilik için büyük öneme sahip olan müsabakada, Pendikspor maçta bulduğu beraberlik golüyle umutlarını sürdürmeye devam ediyor.

Eyüp Sultan'daki zorlu müsabakaya başlayan taraf ev sahibi Eyüpspor oldu.
Arda Turan'ın öğrencileri maçın ilk 20 dakikalık kısmında daha çok atak futbol oynamaya çalıştı.
25. dakikada Eyüpsporlu Recep Niyaz, Pa Amat Dibba'nın asistiyle takımını öne geçiren golü attı 1-0.
Golün ardından Osman Özköylü'nün öğrencileri kanatlardan ataklarını sıklaştırdı.
Müsabakaya cezalı ve sakat oyuncuları nedeniyle 7 eksikle çıkan Pendikspor, ilk 11'e girmeyi başaran oyuncularıyla baskılı oyununu sürdürdü. 


38. dakikada Pendiksporlu Gökcan Kaya'yı yerde bırakan Eyüpsporlu Recep Niyaz penaltıya sebebiyet vererek sarı kart gördü.
40. dakikada Pendikspor'un penaltı vuruşunu kullanan Hasan Kılıç takımının maçtaki beraberlik golünü attı 1-1.
Müsabakanın ilk yarısı eşitlikle sona erdi.
İkinci yarının başında Eyüpsporlu Recep Niyaz yerini Halil Akbunar'a bıraktı. 
57. dakikada Pendiksporlu Ali Han Tunçer sarı kart gördü. 
69. Eyüpspor iki oyuncu değişikliği daha yaptı. Thill yerini Mustafa Pektemek'e, İbrahim Akdağ yerini Sinan Kurt'a bıraktı. 
72. dakikada ise Pendikspor iki oyuncu değişikliği yaptı. Ahmed Ildız yerini Aias Aosman'a, Ali Han Tunçer yerini Ahmet Yazar'a bıraktı.
78'de Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü bir oyuncusunu daha değiştirdi. Oğulcan Çağlayan'ın yerine Görkem Bitin oyuna dahil. 
82. dakikada Eyüpsporlu Uğur Demirok sarı kart gördü. 
87. dakikada Eyüpsporlu Taşkın İlter'in yerine Umut Bulut oyuna girdi. 
90+4'te ise Pendiksporlu Hasan Kılıç'ın yerine Tarık Tekdal oyuna dahil oldu. 
Müsabakada başka gol olmayınca müsabaka 1-1 beraberlikle sonuçlandı. 
Maç Sonucu:
Eyüpspor 1-1 Pendikspor 

Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü maçın ardından yayıncı kuruluşa şu açıklamalarda bulundu:
"İkincilik için her iki takımın da fazlasıyla iddiası var. Maç eksiğimiz nedeniyle bizim ikincilik şansımız daha fazla. Gelecek hafta Rizespor ile sahamızda oynayacağız. Skor yükümüzü çeken önemli oyuncularımızın olmadığı bir maçtı. 5 tane ilk 11 oyuncumuz yoktu. Maç kötü bir döneme denk geldi. Arda Turan hoca geldikten sonra Eyüpspor takımının şekli değişti, topa çok fazla sahip oluyorlar. Biz bu maçta doğru oynadık, iyi mücadele ettik. Bundan sonraki maçlarımıza odaklanacağız."

Maçın ardından her iki takım da puanını 58'e yükseltti.
Pendikspor 29 Nisan 2023 Cumartesi günü 19.00'da Siltaş Yapı Pendik Stadyumu'nda, ligin ikinci sırasındaki Çaykur Rizespor'u konuk edecek.

CUMHURİYET'İN IŞIĞI KARTAL MEYDANI'NDA PARLAYACAK
ATMA SAT İKİNCİ EL PAZARI NEYZEN TEVFİK MEYDANI'NDA AÇILDI
PENDİK BELEDİYESİNDEN EŞLER ARASI BOWLİNG TURNUVASI
CHP'NİN KURULTAY İPTAL DAVASI REDDEDİLDİ!
KARTAL BELEDİYESİ'NİN 2026 YILI BÜTÇESİ 8 MİLYAR 180 MİLYON OLDU
PENDİK'TE ''DADAŞ RÜZGARI'':ERZURUM KÜLTÜRÜ KADİM LEZZET VE EZGİLERLE TANITILACAK
KARTAL'DA PEMBE BALONLAR UMUT İÇİN YÜKSELDİ
HOŞ GELDİN BEBEK UYGULAMASIYLA AİLELERE DESTEK SÜRÜYOR
ADİLE NAŞİT'İN HAYAT HİKAYESİ KARTAL'DA SAHNELENDİ
İSTANBUL ÖĞRENCİ MECLİSİ YENİ DÖNEME 'ÇEVRECİ VE FİKİR ÜRETEN GENÇLİK' VURGUSUYLA BAŞLADI