PENDİK'TE AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Ağaçlandırma seferberliği sürdüren Pendik Belediyesi, ilçedeki 3 okulun katılımıyla fidan dikim etkinliği düzenledi.

Velibaba Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte 100 çam fidanı dikildi. Öte yandan yaz kış demeden yeşil alan miktarını artıran Pendik Belediyesinin 2019’dan bu yana ilçe genelinde diktiği ağaç sayısı 30 bin 383 oldu.

Pendik Belediyesinin ağaçlandırma seferberliği sürüyor. “Milli Ağaçlandırma Günü”, “Orman Haftası” gibi özel günlerin dışında  ilçe genelinde de etkinliklerini sürdüren belediye son olarak Velibaba Mahallesi’nde fidan dikimi gerçekleştirdi. Şeyhli Ortaokulu, Fatih Anadolu Lisesi ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı etkinlikte her zaman olduğu gibi fidan dikimine yönelik önce kısa bir eğitim verildi. Eğitimin ardından öğrenciler Dağ Çileği Sokak’ta bulunan ağaç dikim alanına dağılarak fidanları toprakla buluşturdu. Kimi çukur kazdı kimi de fidanlara can suyu verdi.

Dikilen ağaç sayısı 30 bini geçti

Yaz kış demeden ilçedeki yeşil alan miktarını artıran Pendik Belediyesi ekiplerinin gayretli çalışmaları rakamlara yansıyor. Başkan Ahmet Cin döneminde yani son 6 yılda Pendik’e 1,5 Milyon m2 yeşil alan kazandırıldı. 2019 yılından bu yana ilçe genelindeki alanlara dikilen ağaç sayısı ise 30 bin 383 oldu. Bu rakamın önümüzdeki dönemlerde daha da artması hedefleniyor.

BAKIRKÖY'DE GÜZELLİK MERKEZİNDE GİZLİ KAMERA SKANDALI: 3 GÖZALTI
PENDİKSPOR VE BANDIRMASPOR PUANLARI PAYLAŞTI:1-1
KARTAL'DA 5. ULUSLARARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ VE FİNANS DEVLERİNDEN DEV ULAŞIM ZİRVESİ
YEŞİLAY PENDİK ŞUBESİNDEN KAHVE FESTİVALİ'NDE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VURGUSU
KARTAL'DA YENİ BAŞLANGIÇ:YENİ PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞI COŞKULU BİR TÖRENLE AÇILDI
''PENDİK 6. KAHVE FESTİVALİ'' BAŞLADI
ADALET BAKANLIĞI'NDA GÜRAN AİLESİNE RED:NARİN GÜRAN CİNAYETİ FAİLİ MEÇHUL SAYILMAYACAK
FİLENİN SULTALARI 4'TE 4 YAPTI: A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI ALMANYA'YI 3-1 MAĞLUP ETTİ
NEPAL'DE SEL FELAKETİ: CAN KAYBI 165'E YÜKSELDİ 1500 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR