PENDİK'TE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM PERFORMANS

Pendik Belediye Başkanlığı Mili Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde düzenlenen program duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda otizmli gençlerin performansları alkış aldı. 

Pendik Belediye Başkanlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Engelsiz Yaşam Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik izleyicilerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

Programa; Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öğütçü, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz,Pendik Halk Eğitim Müdürü Turan Genç, Garnizon Komutanlığı ile çok sayıda veli yer aldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program sırasıyla günün önemi üzerine yapılan konuşmalar sonrasında muhteşem etkinliklerle sona erdi. 

İlk konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya toplumda engelli bireye sahip olan ailelerin çok kıymetli olduklarını belirterek bu ailelerin özel olarak değerlendirilmesi gerektiğini hatırlattı. Kaya geçmiş yıllarda engelli çocuğu olan ailelerin çocuklarını zincire bağlayarak gitmek istedikleri yerlere götürdüklerini ifade ederek bu gün Türkiye genelinde açılan rehabilitasyon Merkezleri sayesinde bu çocukların sosyal hayata dahil edilerek sosyalleşmelerinin sağlandığını söyledi.

Kaya Türkiye'de engelli vatandaşlara yönelik açılan kursların yeterli olmadığına vurgu yaparak daha fazla Rehabilitasyon Merkezlerinin açılması yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Program engelli bireylerin muhteşem sahne performansları sergilemesi sonrasında son buldu. 

Pendik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Genç ise fiziksel engelli olmanın yaratıcı olmaya engel teşkil etmediğini ifade ederek asıl engelin toplumda bu çocukların varlıklarına saygı duymamak olduğunu söyledi. 

SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş BAŞKANI MURAT YILDIRIM GÖREVİNİ BIRAKTIĞINI DUYURDU
SAĞLIK BAKANLIĞI HPV AŞISININ ÜCRETSİZ YAPILACAĞINI DUYURDU
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİL'İN İRAN SALDIRISINA İLİŞKİN KINAMA
ORTADOĞU GERİLİMİ ALTIN FİYATLARINI TIRMANDIRDI
İSRAİL İRAN'A SALDIRDI
KAVAKPINAR HAYDARPAŞA SOKAK PARKI’NIN YAPIMINA BAŞLANDI
KARTAL'IN PARKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ DEVAM EDİYOR
HASAN ALİ ÇÖLÜK'TEN CHP ERZİNCAN İL BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET
ÜMRANİYE’DE ORGANİK ATIKLAR KOMPOST GÜBREYE DÖNÜŞÜYOR
IQ SEVİYESİ 79'UN ALTINDA OLANLAR EHLİYET ALAMAYACAK