PENDİK'TE GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR ATIK MİKTARI 60 BİN TONU GEÇTİ

Pendik Belediyesinin Türkiye’nin ilk tam otomatik Ambalaj Atığı Ayrıştırma Tesisi, hizmete girdiği 2018 yılından bu yana 63 bin 200 ton atığı ayrıştırdı. 

 2018 yılından bu yana 280 bin varil petrol, 1,2 milyon metreküp su ve 270 bin megawatt elektrik tasarrufu sağlandı.

Güllübağlar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Ambalaj Atığı Ayrıştırma Tesisi çevreyi ve ekonomiyi korumaya devam ediyor. 2018 yılında hizmete giren tesis bu yılın kasım ayına kadar 63 bin 200 ton atığı ayrıştırdı. Bu sayede281.240 varil petrol, 1.232.400 m3 su ve 270.970 MW elektrik tasarrufu sağlandı.

Toplanan atıklar fabrikalara gönderiliyor

Ambalaj Atığı Ayrıştırma Tesisi’ne gelen atıklar kağıt-karton, plastik, cam vemetal şeklinde ayrıştırılıyor. Daha sonra geri dönüşüme uygun olanları sıkıştırılarak büyük balyalar haline getiriliyor. Son olarak araçlara yüklenerek geri dönüşüm fabrikalarına gönderiliyor. Bu fabrikalarda atık plastikler kullanılabilir plastiğe, atık kağıtlar da yine kullanılabilir kağıda dönüştürülerek diğer fabrikalara gönderiliyor. Aynı işlem cam ve metal atıklarda da gerçekleştiriliyor.

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY YOĞUN BAKIMA ALINDI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ, EBRU KURSUYLA GELENEKSEL SANATLARI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR
ÇAMLIK KÜTÜPHANESİ HİZMETE GİRDİ
ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN ADAY SÜRÜCÜLERE İLİŞKİN KRİTİK KARAR:EHLİYET İPTALİ DÜZENLEMESİ İPTAL EDİLDİ
YARGITAY'DAN EMSAL KARAR:SOSYAL MEDYADA BEĞENİ SADAKATE AYRKIRILIK SAYILDI!
22 OKULUN DAHA BASKETBOL VE VOLEYBOL SAHASI TAMAMLANDI
UĞUR MUMCU KÜLTÜR MERKEZİ'NDE GRUP FLAKES KONSERİ
6. ÜMRANİYE KİTAP FUARI 140 BİN ZİYARETÇİNİN KATILIMIYLA TAMAMLANDI
KARTAL'DA 'DEPREMİ TANIMAK DEPREMLE YAŞAMAK' PANELİ GERÇEKLEŞTİ
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ'NE ÖZEL MAÇ:İSTANBUL ADALET SARAYI VE PENDİK BELEDİYESİ AMPUTE FUTBOL TAKIMLARI KARŞILAŞIYOR