RUS TURİSTLERİN ÖLÜMLERİ YANKI YARATTI

Son dönemde Türkiye’de tatil yapan bazı Rus turistlerin hayatlarını kaybettikleri trajik vakalar Rusya basınından geniş yankı yaratmaya başlarken, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov’dan da konuyla ilgili açıklama geldi.

Son dönemde Türkiye’de tatil yapan bazı Rus turistlerin hayatlarını kaybettikleri trajik vakalar Rusya basınından geniş yankı yaratmaya başlarken, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov’dan da konuyla ilgili açıklama geldi.

RIA’ya konuşan Yerhov, turizm sezonu başladığından beri 88 Rus vatandaşı turistin hayatını kaybettiğini söyledi.

Yerhov ayrıca sağlık durumu kötüleşen 40 turistin de Rusya’ya yollandığını duyurdu.

"KALP KRİZİ, İNME VE..."

Ölümlerin büyük ölçüde ani iklim değişkliğinden kaynaklanan kalp ve damar hastalıklarına dayandığını belirten Büyükelçi, “Daha çok ileri yaşlardaki turistler sorun yaşıyor. Sıcak, nefes darlığı, yüksek nem… (Bu faktörlerden) kalp krizi, inme ve pek çok sorun yaşanıyor. Son dönemde turist otobüslerinin karıştığı trafik kazaları da var” dedi. 

Türkrus sitesinin aktardığına göre, Rus Büyükelçi ölü ve yaralı sayısındaki artışı, bu yıl Türkiye’ye giden Rus turist sayısındaki artışa bağladı. Yerhov, 2018’de 6 milyona yakın turist geldiğini, bu yıl daha da fazla artış beklendiğini vurguladı. 

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ VE YÖNETİMİ TOPLU İSTİFA EDEREK YENİ PARTİ'YE GEÇTİ
ÜNİVERSİTE ADAYLARINA TERCİH DESTEĞİ
VEDAT GÜNYOL 11. DENEME ÖDÜLÜ BAŞVURULARI BAŞLADI
AKTİF YAŞ AL MERKEZİ’NDE AHŞAP BOYAMA ATÖLYESİYLE HEM ÜRETTİLER HEM SOSYALLEŞTİLER
MUĞLA SEYDİKEMER'DE ORMAN YANGINI
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NDE RUHSAT SORUŞTURMASI:SİNEM DEDETAŞ VE 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
YENİ PARTİ'NİN TBMM GRUP YÖNETİMİ BELLİ OLDU
KARTAL’A 8 DERSLİKLİ YENİ ANAOKULU İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
KILIÇDAROĞLU'NUN ROZET TÖRENİ HABERİ YARGIYA TAŞINDI:3 GAZETECİ İFADEYE ÇAĞRILDI
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN OKULLARA MESCİT KARARI