RUSYA 35 BİN GÖNÜLLÜ ÜZERİNDE AŞI DENEMESİNİ BAŞLATTI

Rusya tarafından üretilen Koranavirüs aşısı Moskova'da 35 bin gönüllü denek üzerinde uygulanmaya başlandı.

Rusya Belediye Başkanı Yardımcısı Anastasiya Rakova aşı vurulma süreciyle yapmış olduğu açıklamasında 

"Bugün sadece şehrimiz için değil ülkemiz için de büyük bir gün. Registrasyon sonrası süreç kapsamında Moskova'nın ilk sakinlerine Kovid-19 aşısı yapılmaya başlandı" dedi. Aşı kampanyasının iki aşamalı olarak uygulanacağı belirtilirken aşı vurdurmak isteyen gönüllülerin 40 bine çıkacağı açıklandı. Birinci fazın 35 bin denek üzerinde uygulandığı aşı çalışması 21 gün sonra ise ikinci faz olarak uygulanacak.

11 Ağustos'ta Rusya'da dünyanın ilk Kovid-19 aşısının tescili yapılmıştı. Aşının şu an 3. aşama testinden geçtiği bildiriliyor. 

32 MİLYON AŞI İÇİN ANLAŞMAYA VARILDI

Öte yandan Meksika’nın, Rusya’dan 32 milyon doz Sputnik V koronavirüs aşısı satın alması konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI MARMARA CEZAEVİ'NDE İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NU YALNIZ BIRAKMADI
PARKLARA DÜZENLİ BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
PENDİK MİLLET BAHÇESİ’NDE “EN BABA FESTİVAL” COŞKUSU
İSRAİL İRAN SAVAŞININ 4. GÜNÜ;İRAN'DA 224 İSRAİL'DE 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
PENDİK'İN ŞAMPİYONLARI KUPALARINA KAVUŞTU
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN İGS ÖĞRENCİLERİNE DESTEK
SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş BAŞKANI MURAT YILDIRIM GÖREVİNİ BIRAKTIĞINI DUYURDU
SAĞLIK BAKANLIĞI HPV AŞISININ ÜCRETSİZ YAPILACAĞINI DUYURDU
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİL'İN İRAN SALDIRISINA İLİŞKİN KINAMA
ORTADOĞU GERİLİMİ ALTIN FİYATLARINI TIRMANDIRDI