SAĞANAK YAĞIŞ İSTANBUL'DA BİR ÇOK İLÇEYİ SULAR ALTINDA BIRAKTI

AFAD ve Meteoroloi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul geneli için yapılan sağanak yağış uyarısı sonrasında bir çok ilçe sular altında kaldı. Etkisini arttıran sağanak yağış Başakşehir,ve Esenyurt'ta su baskınlarına neden oldu.

 

Meteorolojinin dün Marmara Bölgesi için yaptığı gök gürültülü sağanak uyarılarının ardından, sabah saatlerinden itibaren kentin bazı bölgelerinde aralıklı olarak yağış başladı

Avrupa Yakası'nın Fatih, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Güngören, Beşiktaş ve Şişli ilçelerinde hafif şekilde görülen yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, korunmak için otobüs duraklarına ve dükkan tentelerinin altına sığındı.

Aşırı yağış nedeniyle Başakşehir ve Sultangazi'de araçlar sulara gömüldü. AFAD yağışarın yarın sabaha kadar süreceğini belirterek vatandaşları uyardı. 

İstanbul Valisi Davut Gül yağışlara ilişkin sosyal medyadan açıklama yaparak su basma riski bulunan yerlerin boşaltılması için uyarıda bulundu. 

Kuvvetli yağış nedeniyle Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı'nın bazı istasyonlarında sefer iptali yapılırken, Maçka-Taşkışla ve Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatları işletmeye kapatıldı.

TRAVMAY VE TELEFERİK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatlarımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda yoğun yağış nedeniyle seferlerimiz Eminönü-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

İSTANBUL'DA EKMEĞE ZAM
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ'NE ENCÜMEN ÜYESİ SEÇİLDİ
KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ;FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUĞA AĞIR CEZALAR GELİYOR
TUZLA'DA KARİYER VE İSTİHDAM BULUŞMALARI'NIN 40'INCISI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ
KARTAL BELEDİYESİ BU YIL ANNELER GÜNÜ'NÜ ŞENLİKLERLE KUTLUYOR
EMEKLİLER TEMMUZ'DA YÜZDE KAÇ ZAM ALACAK?
KARTALLI MİNİKLER TOPRAKLA BULUŞTU
AŞIK VEYSEL TEMALI 'ÇIRPINIR İÇİNDE DÖNDÜĞÜM DENİZ HEYKEL' SERGİSİ MALTEPE'DE AÇILDI
ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMENİN ARDINDAN TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN İŞ BIRAKMA KARARI
BURAK BORA ANADOLU LİSESİ'NDEN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI