SAĞLIK BAKANI KORANAVİRÜS BELGESİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA GETİRDİ

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesine yatırılan 6 yaşındaki Çinli çocukta görülen koranavirüs belgesiyle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

Sağlık Bakanı Koca koranavirüs şüphesiyle Çapa Tıp Fakültesine yatırılan ve ön tanı yerine kesin tanı olarak yazılmasının yanlışlık sonucu  yapıldığını belirtti.Çinli çocuğun koranavirüs olmadığını ifade eden Koca hastanede tedavi gören çinli çocuğun mevsimsel grip türü olan Influenza B’ tanısı konduğunu söyledi.

Koca, eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından açıklanan, çocuğa ‘Corona Virüs’ kesin tanısının konduğu yönündeki işlemin hekim hatası olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“Evet, bu çocuk Çapa’ya müracaat ediyor. Biz çocuktan numune alıyoruz. Bu numunelerin PSD yöntemiyle çalışılması gerekiyor. İşlem yalnızca Sağlık Bakanlığı’nda yapılıyor. İlgili hekim talepte bulunurken, ‘öntanı’ yerine ‘kesin tanı’ hanesini işaretlemiş. Halbuki numuneler elimize ulaşmadı, daha yolda, yeni gönderildi. Bize ulaşmayan ve üzerinde çalışılmayan numune için kesin tanı nasıl konur? Anlayabilmiş değilim. Maksatlı olduğu kesin. Bu hususta üniversite kendi içinde değerlendirme yapacaktır.”

ÜMRANİYE’DE GENÇLERİN YENİ BULUŞMA NOKTASI: BİR BAŞKA BURGER AÇILDI
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN BAHİS AÇIKLAMASI
ATATÜRK'ÜN POSTERİNE TÜKÜREN KURYE GÖZALTINA ALINDI
MERKEZ BANKASI'NDAN KREDİ KARTI FAİZLERİNE İNDİRİM
CHP KARTAL İLÇE ÖRGÜTÜ DAYANIŞMA RUHUNU KAHVALTIDA GÜÇLENDİRDİ
ÜMRANİYE’DE DAYANIŞMANIN SICAKLIĞI: HER GÜN İKİ ÖĞÜN YEMEK HİZMETİ
“YAYALAR 16. BÖLGE İMAR UYGULAMASI” TESCİL EDİLDİ
ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY'IN SAĞLIK DURUMU AĞIRLAŞTI:ENTÜBE EDİLDİ
GAZETECİ ENVER AYSEVER TUTUKLANDI
KREŞ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK DEMOKRASİ DAVRANIŞI