SAKARYA'DA MAKARNA FABRİKASINDA BÜYÜK PATLAMA:30 KİŞİ YARALANDI

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 30 kişi yaralanırken ve 1 kişi de hayatını kaybetti.

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkiinde faaliyet gösteren makarna fabrikasındaki yem silolarının bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine kent merkezi, ilçe ve çevre illerden ambulans ve itfaiye ile AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve polis ekipleri sevk edildi.

Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre soğutma çalışmalarında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Yapılılan açıklamada 30 kişinin yaralı olduğu yaralılardan 6 kişinin durumunun ağır, 2 kişinin de entübe edildiği belirtildi.

Ayrıca soğutma çalışmaları esnasında 3 itfaiye eri hafif yaralandı.

Mahsur kalan işçi kurtarıldı

Bu arada patlamanın meydana geldiği silo alanında mahsur kalan bir işçi, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla vinç yardımıyla bulunduğu yerden kurtarıldı. Dumandan etkilenen işçi, ambulansta müdahale edilerek hastaneye kaldırıldı.

Alevleri kontrol altına alan itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.

Öte yandan riskli olduğu gerekçesiyle çevik kuvvet ekipleri, bölgedeki güvenlik çemberini genişletti.

YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELLİ OLDU: VERGİ, HARÇ VE CEZALAR 2026'DA NE KADAR ARTACAK?
10 KİŞİ KALAN PENDİKSPOR DİRENDİ: İSTANBUL DERBİSİNDE GOL SESİ ÇIKMADI!
ATIK MALZEMELER MAGNETLERE DÖNÜŞTÜ
KASIM AYI KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU
PENDİK BELEDİYESİNDEN YÜZME ŞENLİĞİ
CUMHURİYET’İN 102. YILI ÜMRANİYE’DE COŞKUYLA KUTLANDI
KUVA-Yİ MİLLİYE KAHRAMANI KARTALLI KAZIM VEFATININ 65. YILINDA KABRİ BAŞINDA ANILDI
PESKDER SOKAK CANLARI İÇİN FARKINDALIK GECESİ DÜZENLİYOR!
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI DAVASINDA KARAR: 11 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
PENDİK BELEDİYESİ DRAGON BOT YARIŞLARI GERÇEKLEŞTİ