SALGINDA ÖLEN SAĞLIKÇI YAKINLARINA MAAŞ BAĞLANACAK

Sağlık Bakanlığı yeni yayımladığı genelge doğrultusunda vazife başında görev yapan ve Koranavirüs salgınında hayatını kaybeden sağlıkçıların yakınlarına aylık bağlanacağını açıkladı.

Korananvirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlıkçılarla ilgili yeni gelişme Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık sağlık çalışanların görev başında Koranavirüs nedeniyle hayatlarını kaybetmesi sonrasında yeni genelge yayınlayarak yakınlarına maaş bağlanacağını duyurdu. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlana genelge ile sağlık çalışanları  vazife malulü sayılacak. Tanı konulan ve vefat eden sağlıkçı yakınlarına aylık bağlanacak. Aileleri ek ödeme ve istihdam gibi haklardan yararlanabilecek.

Genelge ile koronavirüs nedeniyle meslek hastalığı veya vazife mallülüğünden, üniversite, ve özel dahil tüm sağlık kurumlarındaki çalışanlar yararlanabilecek.

Başvurular il Sağlık Müdürlüğü Tarafından Onaylanacak 

Başvurular ilgili birim amiri (İl, İlçe Sağlık Müdürü, Başhekim) sonrasında ise İl Sağlık Müdürü tarafından onaylanacak.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamındaki memurlar ile ilgili onaylanan başvurular İl Sağlık Müdürlüklerince Sağlık Bakanlığı'na gönderilecek.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlarda istihdam şekli 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamı dışında görev yapan çalışanlara ilişkin onaylanmış başvurular ise, İl Sağlık Müdürlükleri tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri'ne gönderilecek.

KIRIM KARANLIĞA GÖMÜLÜYOR:KADİM TÜRK YURDUNDA İNSANİ KRİZ KAPIDA!
ANKARA VE KKTC AVRUPA'DAN AP'YE REST:''BU KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR!''
CHP İSTANBUL İL BİNASINDA PANKART KRİZİ:ÇEVİK KUVVET MAKAM KATINA GİRDİ
VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR PROGRAMI ATAKENT MAHALLESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ
ÖZGÜR ÖZEL'DEN YENİ YOL HARİTASI:''YA PARTİYİ GERİ ALIRIZ YA DA SIFIRDAN YENİ PARTİ KURACAĞIZ''
LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI:425 ÖĞRENCİ TAM PUANLA ZİRVEDE!
TEKSTİLDE 40 YILIN EN AĞIR DARBESİ:377 BİN İŞSİZ 10 BİN KAPANAN ŞİRKET!
MSB YILIN İKİNCİ YARISI İÇİN BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİNİ AÇIKLADI
ÜMRANİYE’DE ÇOCUKLAR ÖĞRENİRKEN ANNELER DE ÜRETTİ
GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI İNAN GÜNEY TAHLİYE EDİLDİ