ŞAMİL TAYYAR'DAN CEM KÜÇÜK'E CANLI YAYINDA HUKUK DERSİ:''MAHKEME BAŞKANI DEĞİLSİN HÜKÜM VEREMEZSİN''

TGRT ekranlarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) davası tartışması, eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar ile Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük arasında sert bir tartışmaya sahne oldu.

Tayyar, Küçük'ün doğru olmayan bilgilerle kesin hükümler verdiğini iddia ederek, "Burası mahkeme değil, Cem Küçük de mahkeme başkanı değil" diyerek tepki gösterdi.
"Mahkeme Başkanı Değilsin, Hüküm Veremezsin"
Programda, İBB davasıyla ilgili MASAK ve BDDK raporlarındaki "66 milyar-20 milyar" detayı tartışılırken gerginlik tırmandı. Cem Küçük'ün "Bu dosyadan çok kolay kurtulacaklarını sanmıyorum" demesi üzerine Tayyar, "Hüküm kararı olmadan ona suçlu muamelesi yapamazsınız. Burası bir mahkeme salonu değil. Cem Küçük de mahkeme heyeti başkanı değil. Dolayısıyla hüküm veremezsiniz" ifadeleriyle Küçük'ü eleştirdi.
"Raporları Yanlış Yorumluyorsun"
Tayyar, Küçük'ü raporları okumamakla ve yanlış bilgi vermekle suçladı. "BDDK raporu, MASAK raporu, ben bunların hepsini okudum ama BDDK raporuyla ilgili de yanlış bilgi veriyorsun" diyen Tayyar, Küçük'ün raporlardaki 66 milyar TL'lik kredi çekildiği bilgisini söylerken, bu miktarın 20 milyarlık kısmının eski borçlara ödendiği detayını gizlediğini öne sürdü. Tayyar, Küçük'ün bu durumunu "bilinçli olarak gizlemek" şeklinde yorumlayarak, "İtiraz ediyorum" dedi.

ATLAS ÇAĞLAYAN'IN AİLESİNE YÖNELİK TEHDİT MESAJLARINA SAVCILIKTAN SORUŞTURMA
PENDİK BELEDİYESİ, SPOR KÜLTÜRÜNÜ SAHAYA TAŞIYOR
YARIYIL TATİLİ KARTALLI ÇOCUKLAR İÇİN ŞENLİĞE DÖNÜŞÜYOR
BAŞKAN AHMET CİN, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU
29 EKİM KADINLARI DERNEĞİ'NDEN PESKDER'E ZİYARET
PENDİK İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ FARU GÜNAY'IN ACI GÜNÜ: KIZI BENGİSU MAVERA GÜNAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
KARTAL'DA KARNE HEYECANI COŞKUSU
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN MİRAÇ KANDİLİ DOLAYISIYLA VATANDAŞLARA LOKMA İKRAMI
BAŞKAN AHMET CİN, ANKARA’DA ZİYARETLERDE BULUNDU
YILIN İLK “İŞ'TE PENDİK BULUŞMALARI” GERÇEKLEŞTİ