SCHENGEN'DE DİJİTAL DÖNEM BAŞLIYOR:PASAPORT DAMGASI TARİHE KARIŞIYOR

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Schengen Bölgesi'ne giriş-çıkışları dijitalleştirecek olan Elektronik Giriş-Çıkış Sistemi'ni (EES) yarın (12 Ekim) kademeli olarak uygulamaya alıyor.


Yeni sistemle birlikte, üçüncü ülke vatandaşlarının pasaportları damgalanmak yerine, giriş-çıkış bilgileri, pasaport verileri, parmak izleri ve yüz görüntüleri dijital olarak kaydedilecek. Bu işlem ilk giriş ve çıkışta yapılacak; sonraki seyahatlerde hızlı doğrulama yeterli olacak.
AB Komisyonu, sistemin 6 aylık kademeli geçiş süresi boyunca uygulanacağını, üye ülkelerin kendi sınır kapılarında sistemi ne zaman tam olarak devreye alacaklarına karar vereceğini açıkladı.
Tam kapasiteye ulaştığında pasaport damgalama uygulaması sona erecek. EES, sınır geçişleri hakkında güvenilir veriler sağlayarak vize süresini aşanları ve sahtekârlık vakalarını tespit etmeyi, böylece düzensiz göçle mücadeleyi hedefliyor.

ÇAMLIK’TAN GÜZELYALI’YA 9 YENİ ASM
CHP'DE GECE OPERASYONU : KILIÇDAROĞLU YÖNETİMİ 30 PERSONELİ TAZMİNATSIZ İŞTEN ÇIKARDI
​BUCA BELEDİYESİ’NE ŞAFAK OPERASYONU: MEVCUT VE ESKİ BAŞKANLAR GÖZALTINDA!
PENDİK ÇARŞI CAMİ'NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI
TUZLA BELEDİYE BAŞKANI EREN ALİ BİNGÖL MESAİ ARKADAŞLARIYLA BAYRAMLAŞTI
PENDİK BELEDİYESİ'NDEN SOSYAL YARDIM ALAN AİLELERE KURBAN ETİ DAĞITIMI
AK PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞI BAYRAMLAŞMA PROGRAMINDA BULUŞTU
TUZLA'YA UNESCO TARAFINDAN ''TSUNAMİYE HAZIR KENT'' SERTİFİKASI VERİLDİ
BAŞKAN AHMET CİN PERSONELİYLE BAYRAMLAŞTI
İZMİR'DE MİTİNG GERGİNLİĞİ: CUMHURİYET MEYDANI'NDA POLİS MÜDAHALESİ