SCHENGEN'DE DİJİTAL DÖNEM BAŞLIYOR:PASAPORT DAMGASI TARİHE KARIŞIYOR

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Schengen Bölgesi'ne giriş-çıkışları dijitalleştirecek olan Elektronik Giriş-Çıkış Sistemi'ni (EES) yarın (12 Ekim) kademeli olarak uygulamaya alıyor.


Yeni sistemle birlikte, üçüncü ülke vatandaşlarının pasaportları damgalanmak yerine, giriş-çıkış bilgileri, pasaport verileri, parmak izleri ve yüz görüntüleri dijital olarak kaydedilecek. Bu işlem ilk giriş ve çıkışta yapılacak; sonraki seyahatlerde hızlı doğrulama yeterli olacak.
AB Komisyonu, sistemin 6 aylık kademeli geçiş süresi boyunca uygulanacağını, üye ülkelerin kendi sınır kapılarında sistemi ne zaman tam olarak devreye alacaklarına karar vereceğini açıkladı.
Tam kapasiteye ulaştığında pasaport damgalama uygulaması sona erecek. EES, sınır geçişleri hakkında güvenilir veriler sağlayarak vize süresini aşanları ve sahtekârlık vakalarını tespit etmeyi, böylece düzensiz göçle mücadeleyi hedefliyor.

MANSUR YAVAŞ'TAN SORUŞTURMA ÇIKIŞI:''HESABINI VEREMEYECEĞİMİZ TEK BİR İŞLEMİMİZ YOKTUR''
SCHENGEN'DE DİJİTAL DÖNEM BAŞLIYOR:PASAPORT DAMGASI TARİHE KARIŞIYOR
BİLİM ÜMRANİYE’DE UZAY HAFTASI ETKİNLİKLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
KARADENİZ BÖLGESİNİ SARAN KOKARCA BÖCEĞİ İSTİLASI ALARM VERİYOR
CHP PENDİK'TEN İBB TARAFINDAN İPTAL EDİLEN MEMLEKET GÜNLERİ AÇIKLAMASI:''KARAR SİYASİ DEĞİL MEVZUAT HÜKÜMLERİ GER
KARTAL NEYZEN TEVFİK MEYDANI'NDA KADINLARIN EL EMEĞİ BULUŞMASI
KARTAL BELEDİYESİ K-9 EKİBİNDEN BÜYÜK BAŞARI
PENDİK’TEN GAZZE’YE GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU
FİLİPİNLER'DE 7.4 ŞİDDETİNDE DEPREM MEYDANA GELDİ
MSB'DEN GAZZE GÖREV GÜCÜ BARIŞIN TESİSİNE YÖNELİK AÇIKLAMA