Yeni sistemle birlikte, üçüncü ülke vatandaşlarının pasaportları damgalanmak yerine, giriş-çıkış bilgileri, pasaport verileri, parmak izleri ve yüz görüntüleri dijital olarak kaydedilecek. Bu işlem ilk giriş ve çıkışta yapılacak; sonraki seyahatlerde hızlı doğrulama yeterli olacak.
AB Komisyonu, sistemin 6 aylık kademeli geçiş süresi boyunca uygulanacağını, üye ülkelerin kendi sınır kapılarında sistemi ne zaman tam olarak devreye alacaklarına karar vereceğini açıkladı.
Tam kapasiteye ulaştığında pasaport damgalama uygulaması sona erecek. EES, sınır geçişleri hakkında güvenilir veriler sağlayarak vize süresini aşanları ve sahtekârlık vakalarını tespit etmeyi, böylece düzensiz göçle mücadeleyi hedefliyor.
KARTAL'DA PARK VE YEŞİL ALANLAR YAZA HAZIRLANIYOR
KARTAL’DA ANLAMLI BULUŞMA
UŞAK EŞME BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ TOZAN İRTİKAP SORUŞTURMASINDA GÖZALTINA ALINDI
VAN ERCİŞ EĞİTİM KÜLTÜR VE SAĞLIK VAKFI BAŞKANI MURAT ÇEVİK'TEN OKUL SALDIRISINA İLİŞKİN KINAMA
KARTAL'DA VAHŞET:YALNIZ YAŞAYAN KADIN EVİNDE ÖLDÜRÜLDÜ
“PENCR KAHVE” AÇILDI
OYUNCAK KARDEŞLİĞİ PROJESİ HEYETİ MARDİN MİDYAT KAYMAKAMI MEHMET KAYA'YI ZİYARET ETTİ
NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE YENİ GELİŞME:NEVZAT BAHTİYAR'A 17 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ
SENDİKALARDAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNÜNDE YAŞAM NÖBETİ
EGM'DEN OKUL SALDIRILARINA İLİŞKİN SOSYAL MEDYA OPERASYONU: 83 GÖZALTI