SEBZE VE MEYVE FİYATLARI İLE İLGİLİ YENİ AÇIKLAMA;YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yardımcısı Recep Toktürk sebze ve meyve fiyatlarındaki artışın Nisan ayında da devam edeceğini söyledi.

Türkiye Halciler Federasyonu Başkan Yardımcısı (Türkhal) Sedat Recep Toktürk, enflasyon verisinin açıklanmasından sonra sebze ve meyve fiyatlarındaki artışı değerlendirdi.

Bloomberg HT’ye konuşan Toktürk, kış koşullarının devam ettiğini, sera üretiminin etkisinin yanında girdi maliyetlerinin de fiyatlardaki yükselişe sebep olduğunu belirtti. Toktürk, nisan ayında da benzer bir tablo görülebileceğini ifade etti.

Toktürk, sebze-meyve fiyatlarının seyrine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Bu dönemde özellikle sebzeler seralardan geliyor. Fiyatlardaki yükseliş en fazla sera ürünlerinde. Sera üretimi uzun süredir çok düşük gidiyordu. İklim koşullarının yanında üretim, girdi maliyetleri çok fazla. Fiyat davranışı, mart hatta nisana kadar devam edecek bir durum. Son birkaç aydır benzersiz bir fiyat artışı var. Fiyat yükseldiğinden ziyade doğru fiyatın oluşması önemli. Bunun oluşması için de üretim ayağının verimli olması lazım. 2 aydır ciddi sorun var. Sera ürünlerinin üretildiği yerler belli. Talep fazla olunca üretim de kısıtlı olunca fiyatların düşmesi söz konusu olmaz."

TUZLA BELEDİYESİ'NİN İLK TAM ZAMANLI GÜNDÜZ BAKIMEVİ İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLIYOR
BAŞKAN İSMET YILDIRIM, YKS TERCİH ÇADIRINDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ
RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI:DOLANDIRICILIK SUÇUNDA İBAN KULLANDIRAN SANIKLARA YENİ DÜZENLEME
GAZETECİ CEM KÜÇÜK GÖZALTINA ALINDI
PENDİK BELEDİYESİ EKİPLERİ BALIKESİR ORMAN YANGININA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE GENELİNDE YANGINLARLA MÜCADELEDE SON GELİŞMELER
ÖNDER SAV 70 YILLIK CHP ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ
ETİMESGUT BELEDİYE BAŞKANI ERDAL BEŞİKÇİOĞLU VE 52 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
KARTAL'DA YOL YENİLEME HAMLESİ:17 BİN TON SICAK ASFALT SERİLECEK
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ VE YÖNETİMİ TOPLU İSTİFA EDEREK YENİ PARTİ'YE GEÇTİ