SGK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNE YAPILAN YENİ ZAMLI MAAŞLAR E-DEVLETE YÜKLENDİ

Ocak aynda SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yapılan yüzde 37.57 oranına göre hesaplanmış yeni zamlı maaşlar E-Devlet uygulamalarına yüklendi.

MAAŞLAR TAHSİS NUMARASINA GÖRE 17 OCAK'TAN İTİBAREN ÇEKİLEBİLECEK

Ekonomim’den Hüseyin Gökçe’nin haberine göre; SGK ve Bağ-Kur emeklileri e-Devlet uygulamasında 4-A emekli aylığı bilgisi bölümünde, yeni maaşlarının tutarını ek ödemeleriyle birlikte görebiliyorlar. Emekliler tahsis numaralarına göre yeni maaşlarını 17 Ocak’tan itibaren çekebilecekler. Ek zam yapılırsa, bir sonraki maaşa fark olarak yansıtılacak veya arada ek ödeme olarak verilecek.

Geçen yıl yapılan bir yasal düzenleme ile aldığı maaş ne olursa olsun, en düşük emekli aylıkları seyyanen ödeme ile 7500 liraya tamamlanıyordu. Bu durumda olup da kök maaşı 5500 lira ve altında olanlar, enflasyon farkı olarak verilen yüzde 37.57’lik zamma rağmen yine 7500 lira maaş alacaklar.

MAAŞ ORANLARININ ARTTIRILMASI GÜNDEMDE

Bu durumda olanlarla ilgili bir yasal düzenleme yapılırsa, en düşük emekli maaşı için yeni bir seviye belirlenecek. Örneğin yeni taban maaş 10 bin 500 lira civarında belirlenirse, hâlen 7500 ile 10 bin 500 lira arasında maaş alanlar için de kademeli bir artış yapılması ihtiyacı doğacak.

BDDK'DAN KREDİ LİMİTLERİNE NEŞTER: KİMLER ETKİLENECEK?
KARTAL’DA KADINLAR YEREL YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ
ANAHTAR PARTİ'DEN KADIN GÜCÜ:PENDİK'TE EĞİTİM VE KATILIM SEFERBERLİĞİ
ÜMRANİYE BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ’NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA ÇİFTE ALTIN
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PENDİK BELEDİYE BAŞKANI AHMET CİN’İ KABUL ETTİ
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KARTAL’DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
TFF'DEN BAHİS ŞOKU:314 ANTRENÖRE MEN CEZASI
TÜRK-İŞ OCAK AYI VERİLERİNİ AÇIKLADI: YOKSULLUK SINIRI 100 BİN TL BARAJINI AŞTI
RESTORANLARDA KUVER VE SERVİS ÜCRETLERİ YASAKLANDI
PENDİK BELEDİYESİ, AFET VE ARAMA KURTARMA FARKINDALIK EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR