SGK'DAN EYT MAAŞI BAĞLANMAYANLARLA İLGİLİ DUYURU

SGK EYT Maaşlarını alamayan emeklilere yönelik yeni bir duyuru yayımlayarak 2 Haziran'dan sonra başvuru talep edilmesi halinde emekli adaylarına nakit avans ödemesi yapılacağını belirtti.

SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, işlemleri tamamlanamadığı için maaşı geciken EYT'liler için avans imkanı tanınacağını bildirdi. Emekli adayları 2 Haziran'dan sonra avans talebinde bulunabilecek.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasıyla 2 milyondan fazla çalışan emekli olmaya hak kazandı. Yasanın ardından Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yolunu tutarak emeklilik müracaatında bulunan çok sayıda yurttaşın işlemleri ise tamamlanamadı. 

Mağduriyet oluşturan duruma ilişkin açıklama yapan Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, emekli aylığı 90 gün içinde bağlanamayanlar için avans düzenlemesi olduğunu duyurdu.

Böylece düzenlemenin yasalaştığı 3 Mart 2023 günü emeklilik müracaatında bulunmasına rağmen maaşı halen bağlanamayan emekli adayları 2 Haziran'dan sonra kurumdan avans talebinde bulunabilecek.

PENDİK'TE 19 MAYIS COŞKUSU MAVİ GRİ İLE TAÇLANACAK
MALİYE BAKANI VERGİ KAÇAKÇILIĞI İÇİN DÜĞMEYE BASTI; 230 VERGİ MÜFETTİŞİ SAHAYA İNDİ
PİYADE BİNBAŞI ALKAN BİNİCİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ŞÖLEN TADINDA 19 MAYIS KUTLAMALARI
İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL PENDİK'TE HASEKİ MEZUNİYET TÖRENİ İÇİN PENDİK'E GELDİ
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ÇEVRECİ BİR ADIM DAHA:'ATIKLAR POTAYA'
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL'E ZİYARET
ENGELLİLER HAFTASI'NDA ENGELSİZ ŞENLİK
ANNELER GÜNÜ TUZLA'DA DERYA BAYKAL SÖYLEŞİSİ İLE KUTLANDI
HAZİNE VE MALİYE BAKANI ŞİMŞEK KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI