SKANDALIN BÖYLESİ!ORMANI PÜRMÜZLE YAKARKEN YAKALANDI

Orman yangınlarıyla ilgili gündeme bomba gibi düşen olay pes dedirtti.!Orman Bakanlığı görevlisinin ağaçları pürmüzle tutuştururken yakalanması ormanların bilerek mi yakılıyor sorusunu gündeme getirdi.

Ağaçları Orman Bakanlığı görevlisi tutuşturdu’ iddiasına ilişkin sosyal medya da yayınlanan video infial yaratırken görüntülerin orman yangınlarını söndürmekte kullanılan 'Karşı ateş yöntemi' kullanılırken çekilmiş olabileceği de ifade edildi. 

İddiaya göre; “üzerinde orman bakanlığı logolu kıyafet olan şahıs alev makinesi (pürmüz) ile ormanı yakarken vatandaşlar tarafından suç üstü yakalandı.

Vatandaşla görevli arasında geçen konuşmada ise görevlinin vatandaşlara ‘Git şikayet et dediği’ duyuluyor.

Öte yandan, 'ateşe karşı ateş olarak' da bilinen söndürme tekniği de bulunuyor. 

Ateşe karşı ateş nedir?

Rüzgarın yönüne göre yangının önünü kesmek veya ilerleyişini yavaşlatmak amacıyla uygun mesafede bir kısım ormanı gözden çıkararak yapay yangın çıkartılan karşı ateş yöntemi her koşulda olmasa da yangının kontrol altına almakta zorlanıldığı durumlarda tercih edilebilir. 

Yöntem dünyanın pek çok ülkesinde ilgili kurumların belirlediği yönetmelik çerçevesinde uygulanmaktadır. 

ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÜMİT ÖZDAĞ'DAN KARTAL'DA UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE ÇIKIŞI
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CHP OYLARIYLA SEÇİLEN 3 MİLLETVEKİLİNE ROZETLERİ TAKTI
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN'DAN EMEKLİ MAAŞLARINA YÖNELİK MÜJDE
TARİHÎ CEVHERAĞA CAMİİ, ASLINA UYGUN ŞEKİLDE YENİDEN HAYAT BULUYOR
MÜLKİ İDAREDE KRİTİK DEĞİŞİM:19 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ 7 VALİ MERKEZE ÇEKİLDİ
İKİ YENİ YOL AÇMA VE GENİŞLETME ÇALIŞMASI DAHA TAMAMLANDI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ YÜZME TAKIMINDAN 11 MADALYA!
İSTANBUL BEYAZA MI BÜRÜNÜYOR? SİBİRYA SOĞUKLARI VE KAR KAPIDA!
CUMHURİYET TARİHİNE TANIKLIK EDEN SERGİ KARTAL'DA AÇILDI
BAŞKAN AHMET CİN:''GAZZE'YE 600 KİŞİLİK ÇADIR KENT KURACAĞIZ''