SOKAK HAYVANLARINI KORUMA VE YAŞATMA DERNEĞİ (PESKDER) RESMEN FAALİYETTE!

Sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve onlara destek olmak amacıyla kurulan Pendik Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği (PESKDER), 2025 yılı itibarıyla resmi olarak faaliyetlerine başladı.


Gönüllülük esasıyla kurulan PESKDER  sokak hayvanlarının beslenme başta olmak üzere tedavilerinin yapılmasına destek olan ve sokak canları için mücadele eden bir çok hayvanseverin  özveriyle çalıştığı   birçok hayvanseveri temsil ediyor.


Dernek, beslenme, barınma ve tedavi gibi temel ihtiyaçların karşılanmasının yanı sıra, yemeğini cebindeki son kuruşunu onlar için harcayan fedakar insanların çabalarını tek çatı altında topluyor. Geniş kapsamlı tüzüğüyle, toplumun kanayan yarası olan sokak hayvanlarının yaşam zorluklarına bir nebze olsun merhem olmayı hedefleyen PESKDER, hayvanseverler, kamu kuruluşları, iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışma alanları oluşturmayı amaçlıyor. Bireysel olarak mücadele eden hayvanseverleri bir araya getirerek Pendik'te organize bir şekilde sokak canlarına daha kolay bir yaşam sunmayı hedefliyor.
Derneğin merkezi Pendik Kaynarca'da bulunuyor ve yine Kaynarca'da Mokii Veteriner işbirliğiyle sokak hayvanlarına sahip çıkılıyor.
PESKDER Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:
  Başkan: Gülhan Şit
  Genel Sekreter: Elmas Bayraktar
  Sayman: Alaattin Hekim
  Başkan Yardımcısı: Mehmet Aksu
  Başkan Yardımcısı: Nursel Kavirlıoğlu
PESKDER, Pendik'teki sokak hayvanları için umut vadeden yeni bir oluşum olarak dikkat çekiyor.

KARTAL BELEDİYESİ'NDEN KADİR GECESİ'NDE LOKMA VE KANDİL SİMİDİ İKRAMI
MERHUM MECLİS ÜYESİ UMUT DAŞTAN MEZARI BAŞINDA ANILDI
PENDİK BELEDİYESİ GAZZE'DE ''BAYRAMLIK GİYDİRME VE ÇOCUK ŞENLİĞİ''DÜZENLEDİ
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN İBADETHANELERDE KAPSAMLI TEMİZLİK VE BAKIM ÇALIŞMASI
PESİAD MAHALLE BAKALLARINDAKİ VERESİYE DEFTERLERİNİ KAPATTI
ÇANAKKALE SAVAŞ MALZEMELERİ MÜZESİ KARTAL'DA AÇILDI
ÜMRANİYE SOSYAL TESİSLERİNDE RAMAZAN BEREKETİ: İFTAR SOFRALARI DOLDU TAŞTI
PENDİK'TE BAYRAM ÖNCESİ DENETİMLER ARTTIRILDI
10.VEDAT GÜNYOL DENEME ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
PENDİK BELEDİYESİNDEN YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARA BAYRAMLIK HEDİYESİ