SÜRDÜRÜLEBİLİR ATIK YÖNETİM SİSTEMLERİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Pendik Belediyesinin İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle yürüttüğü İSTKA projesi kapsamında Akıllı Şehirleşmelerde Sürdürülebilir Atık Yönetim Sistemleri Çalıştayı gerçekleştirildi.

Pendik Belediyesinin İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle yürüttüğü “Akıllı Şehirleşmelerde Sürdürülebilir Atık Yönetim Sistemleri" Çalıştayı'nda konuşan Başkan Ahmet Cin, çevre ve doğa konusunda hassas bir belediye olduklarını ifade ederek “Çevreye karşı duyarsızlık tüm insanlığı etkileyen ciddi bir olay. Bu yüzden çevreye yönelik çalışmaları çok anlamlı buluyorum. Akıllı şehircilikte birçok belediye çalışma yapıyor; ancak Pendik bu alanda öncü.” dedi.

Çalıştayda akademisyenler mevcut atık yönetim sistemlerinin daha verimli hale getirilmesi, çevre kirliliğinin ve karbon salınımının azaltılması, atık toplama maliyetlerinin düşürülmesi gibi konuları üzerine çözüm önerileri sundu. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan çalıştaya 200’e yakın yerel yönetim temsilcisi katıldı.

Başkan Ahmet Cin, müsilajı örnek gösterdi

Çalıştaya Kaymakam Mehmet Yıldız da katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Belediyesinin çevre ve doğa konusunda hassas bir belediye olduğunu vurgulayarak akıllı şehircilik ile birçok belediyenin çalışma yaptığını ancak Pendik’in bu alanda öncü olduğunu söyledi. Çevreye hassasiyetin tüm toplumu ilgilendirdiğini ifade eden Başkan Ahmet Cin, müsilajı örnek göstererek “Daha düne kadar müsilaj diye bir şeyi hiçbirimiz bilmiyorduk. Gördük ki çevreye karşı duyarsızlık tüm insanlığı etkileyen ciddi bir olay haline gelebiliyor. Bu yüzden bu çalışmaların çok anlamlı ve değerli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN;''KAMERALARI BANTLAMAK BİZİM KİTABIMIZDA YAZMAZ''
HAYAT VER DERNEĞİ'NDEN GAZETEMİZE ZİYARET;SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE AĞIRLIK VERİLECEK
ÖZGÜR İSTANBUL GAZETESİNDEN OSMANİYE VALİSİ DR. ERDİNÇ YILMAZ'A ZİYARET
AK PARTİ OSMANİYE İL BAŞKANI BİNBOĞA'DAN KONTEYNIR KENT ESNAFINA ZİYARET
İBB'YE İKİNCİ DALGA OPERASYONU:18 KİŞİ TUTUKLANDI
BORSA İSTANBUL OPERASYONU! 15 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
ADNAN MENDERES BULVARI’NDAKİ TRAFİK RAHATLAYACAK
SPORUN ŞEHRİ PENDİK’TE “SPOR ŞENLİKLERİ” BAŞLADI
İLÇE GENELİNDE BAHAR TEMİZLİĞİ BAŞLADI
ALİ EKBER ÇİÇEK VEFATININ 19. YILINDA KARTAL'DA ANILDI