TAŞINMAZ SATIŞINDA GÜVENLİ ÖDEME DÖNEMİ: TAKVİM NETLEŞTİ

​Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle, gayrimenkul alım-satım süreçlerinde devrim niteliğinde bir değişikliğe gidildi.


Taşınmaz ticaretinde ödeme sürecini güvence altına almayı hedefleyen yeni sistemin uygulama takvimi ve işleyiş esasları belli oldu.
​1 Temmuz 2026’dan İtibaren Zorunlu Olacak
​Yeni düzenlemeye göre, taşınmaz satışlarında ödeme sistemi 1 Temmuz 2026 tarihine kadar isteğe bağlı olarak kullanılabilecek. Ancak bu tarihten itibaren sistemin kullanımı tamamen zorunlu hale gelecek. Yeni modelle birlikte; alıcının ödediği tutar, tapu devri resmi olarak tamamlanana kadar güvenli bir hesapta bloke edilecek. Böylece devir işlemi gerçekleşmeden paranın satıcıya aktarılması veya alıcının mağdur olması riski ortadan kaldırılacak.
​Denetim İçin Çift Bakanlık Takibi
​Sistemin sağlıklı işleyişini sağlamak amacıyla, iki ilgili bakanlığın temsilcilerinden oluşan özel bir komisyon kurulacak. Bu komisyon, ödeme sisteminin uygulama süreçlerini yakından izleyerek denetim faaliyetlerini yürütecek.
​Yetki Belgelerinde Yeni Dönem ve 10 Gün Kuralı
​Yönetmelik değişikliğiyle beraber, emlak işletmelerinin yetki belgelerine dair süreçler de netleştirildi:
​Tadil ve Yenileme: Ticaret unvanı veya işletme adı dışındaki bilgi güncellemelerinde yetki belgesi tadil edilecek; unvan veya isim değişikliklerinde ise belge tamamen yenilenecek.
​Başvuru Süresi: Bilgi değişikliklerinin gerçekleştiği tarihten itibaren 10 gün içinde başvuru yapılması şartı getirildi.
​Hızlı Sonuçlandırma: İl müdürlükleri, yapılan başvuruları en geç 10 gün içinde inceleyerek sonuçlandırmakla yükümlü olacak.

BAKIRKÖY'DE GÜZELLİK MERKEZİNDE GİZLİ KAMERA SKANDALI: 3 GÖZALTI
PENDİKSPOR VE BANDIRMASPOR PUANLARI PAYLAŞTI:1-1
KARTAL'DA 5. ULUSLARARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ VE FİNANS DEVLERİNDEN DEV ULAŞIM ZİRVESİ
YEŞİLAY PENDİK ŞUBESİNDEN KAHVE FESTİVALİ'NDE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VURGUSU
KARTAL'DA YENİ BAŞLANGIÇ:YENİ PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞI COŞKULU BİR TÖRENLE AÇILDI
''PENDİK 6. KAHVE FESTİVALİ'' BAŞLADI
ADALET BAKANLIĞI'NDA GÜRAN AİLESİNE RED:NARİN GÜRAN CİNAYETİ FAİLİ MEÇHUL SAYILMAYACAK
FİLENİN SULTALARI 4'TE 4 YAPTI: A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI ALMANYA'YI 3-1 MAĞLUP ETTİ
NEPAL'DE SEL FELAKETİ: CAN KAYBI 165'E YÜKSELDİ 1500 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR