TCDD KADRO YERİNE TAŞERON SAYISINI ARTTIRIYOR

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'a TCDD bünyesinde yer alan taşeron çalışanlarla ilgili yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in önergesine cevap veren Ulaştırma Bakanı Turhan TCDD'de geçen yıl 2 bin 800 taşeron çalışanın olduğunu, bu yıl ise taşeron çalışan sayısının 3 bin 447'ye yükseltildiğini açıkladı.

AK Parti'nin geçtiğimiz yıllarda kamuda çalışan emekçilerin kadroya geçirileceği ifade edilirken taşeron firmaların hızla büyümesi tepki çekiyor. Kamuda kadroya girmeyi bekleyen binlerce kamu çalışan taşeron firmaların bünyesi altında çalıştırılarak emek gücünün sömürülmesine olanak sağlanıyor.TCDD bünyesinde yer alan ve kadroya geçemeyen  kamu çalışanları bakanlığın açıklamasına göre 2 bin 558'i TCDD Taşımacılık A.Ş 217'sinin TÜLOMSAŞ'ta 236'sının TÜDEMSAŞ'ta ve 406 kamu çalışanın ise TÜVASAŞ'ta çalıştığı belirtildi.

Çalışanlar Kadroya Geçme Umudunu Yitirmiş

 CHP Milletvekili Fehmi Gürer Ulaştırma Bakanlığı tarafından açıklanan TCDD'de taşeron firmaların bünyesinde çalışanlarla ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesine rağmen kadroya geçirilmediğini ifade ederek taşeron kadro alımlarına devam edildiğini belirtti. Gürer mevcut çalışanların kadro umudu kalmadığını sözlerine ekleyerek,

"Kamuda kiralık araç şoförleri, hastane bilgi işlem çalışanları, karayolları, demiryolları, PTT ve orman çalışanlarından taşeronda kalanların oranı çok yüksek. KHK ile KİT çalışanlarına kadro verileceği açıklanmıştı. Bu karar tam anlamıyla ne gerekçeyle uygulanmıyor? Gereğinin bir an önce yapılması gerekiyor” dedi.

BAŞKAN AHMET CİN MUHARREM AYI NEDENİYLE VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMINDA BULUNDU
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN SİLİVRİ'DEKİ ORMAN YANGINI MÜDAHALELERİNE DESTEK
İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL'ÜN KATILIMIYLA YENİLENEN HASTANE SINIFI HİZMETE AÇILDI
ÇEŞMEDE'Kİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
SAHTE DİPLOMA SORUŞTURMASININ İDDİANAMESİ HAZIRLANDI: İMAMOĞLU'NA 8 YIL 9 AY HAPİS CEZASI İSTENİYOR
CHP PENDİK MADIMAK KATLİAMI'NDA YAŞAMINI YİTİRENLERİ ANDI;''MÜCADELEMİZ SÜRECEK''
PENDİK YEŞİLAY SPOR KULÜBÜ'NDEN ANLAMLI ETKİNLİK
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN SEFERİHSAR'DAKİ ORMAN YANGININA ACİL DESTEK
YAZ SPOR OKULLARI DOLU DOLU GEÇİYOR
İZMİR'İN ÇEŞME VE ÖDEMİŞ İLÇELERİNDE ÇIKAN YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR