TELEPATİ ÇİPİ İLK KEZ İNSAN BEYNİNE YERLEŞTİRİLDİ

Elon Mausk'un kurucusu olduğu Neuralink'in 'telepati' adı taşıyan çipi ilk kez insanın beynine yerleştirildi.

 

Neuralink'in milyarder kurucusu Elon Musk, şirketin yaptığı beyin çiplerinden birinin ilk kez bir insanın beynine yerleştirildiğini duyurdu. Musk, kişinin iyileşme sürecinin iyi geçmekte olduğunu bildirdi.

ABD Gıda ve İlaç idaresi, geçen sene Neuralink'e implantları ilk kez insanlar üzerinde denemeleri için izin vermişti.

X üzerinden paylaşımda bulunan Musk, "İlk sonuçlarda umut verici nöron artık tespiti gösteriyor" dedi.

Şirketin şu anda yürüttüğü ana deneyin amacı çipin ve ameliyat robotunun güvenliğini değerlendirmesi.

Deneyde "kablosuz beyin-bilgisayar arayüzünün" kullanışlılığı da incelenecek. Neuralink'in internet sitesine göre çip yerleştirilen felçli insanlar, bu arayüz sayesinde bağlı cihazları düşünceleriyle yönetebilecek.

Neuralink, deneyi eylül ayında duyurmuştu. Açıklamada şirketin geliştirdiği robotun yapacağı ameliyatla cihazı beyne yerleştireceği açıklanmıştı.

İLK ÜRÜNÜN ADI 'TELEPATİ'

Musk, Neuralink'in ilk ürününün adının 'Telepati' konulduğu açıkladı.

Musk sahibi olduğu X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, "Sadece düşünerek telefonunuzu ve bilgisayarınızı; onlar aracılığıyla da neredeyse tüm cihazlarınızı kontrol etmenizi sağlıyor. İlk kullanıcılar uzuvlarını kaybetmiş olanlar olacak. Stephen Hawking'in bir klavye veya aracı olmadan daha hızlı iletişim kurabildiğini düşünün. İşte amaç bu" yazdı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN;''KAMERALARI BANTLAMAK BİZİM KİTABIMIZDA YAZMAZ''
HAYAT VER DERNEĞİ'NDEN GAZETEMİZE ZİYARET;SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE AĞIRLIK VERİLECEK
ÖZGÜR İSTANBUL GAZETESİ'NDEN OSMANİYE VALİSİ DR. ERDİNÇ YILMAZ'A ZİYARET
AK PARTİ OSMANİYE İL BAŞKANI BİNBOĞA'DAN KONTEYNIR KENT ESNAFINA ZİYARET
İBB'YE İKİNCİ DALGA OPERASYONU:18 KİŞİ TUTUKLANDI
BORSA İSTANBUL OPERASYONU! 15 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
ADNAN MENDERES BULVARI’NDAKİ TRAFİK RAHATLAYACAK
SPORUN ŞEHRİ PENDİK’TE “SPOR ŞENLİKLERİ” BAŞLADI
İLÇE GENELİNDE BAHAR TEMİZLİĞİ BAŞLADI
ALİ EKBER ÇİÇEK VEFATININ 19. YILINDA KARTAL'DA ANILDI