TİYATRO FESTİVALİ'NDE SKANDAL! PROTOKOL İÇİN KAPATILDI

Anadolu Üniversitesi Uluslararası Tiyatro Festivali skandal görüntülere sahne oldu.Oyun protokole kapatılırken öğrenciler içeri alınmadı. Öğrencilere bilet satışının yapılmadığı Tiyatro Festivali sosyal medyada tepkilere yol açtı.

Anadolu Üniversitesi Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen "Arzu Tramvayı" isimli oyunun gösteriminde salon protokol için kapatıldı.

Öğrencilere bilet satışı yapılmasını engelleyen rektörün, tüm biletleri "davetiye" olarak protokole dağıttığı öğrenildi.

Öğrenciler Sosyal Medyada Tepki Gösterdiler

Olay sosyal medyada tepkiyle karşılanırken, festivalin Instagram hesabında bir kullanıcı "Bu tarz şeylere alışıktık bu ülkede ama Eskişehir’e ve Anadolu Üniversitesine yakışmadı... biz sanat sever bi şehriz diye övünmekle olmuyor demekki... üzdü" yorumunu yaptı.

Başka bir kullanıcıysa, "Oyunculara yapılan terbiyesizlik daha büyük. Öğrenciler için oynamaya geldikleri yerde öğrenci göremediklerinde ne olacak? Öğrencileri bahane edip protokol için ayağa çağrıldıklarını farkettiklerinde ? Bundan sonraki oyunlar iptal olursa hiç şaşırtıcı olmaz" diyerek tepkisini gösterdi.

Öğrenciler Eylem Yaptı

Duruma tepki gösteren öğrenciler, gösterimin yapıldığı Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nin önünde toplanarak eylem gerçekleştirdi.

Eylemde "Öğrenci burada, rektör nerede?", "Oyun nasıldı, eğlendiniz mi?", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları atıldı.

Onur Saylak Haberimiz Yoktu

Eylem yapan öğrencilere kulisten seslenen oyuncu Onur Saylak, kendilerinin durumdan haberleri olmadığını söyledi.

Saylak, öğrencilere "Oyunu bitirmemize izin verin, çıkışta sizinleyiz" dedi.

Öğrenciler Protokolü Yuhaladı

Öğrenciler tiyatro çıkışında protokolü yuhaladı.

Oyunun çıkışında öğrencilere açıklama yapan oyuncularsa, üniversiteye yeniden geleceklerini ve bu kez sadece öğrencilerin alınacağını ifade etti.

 

BAKAN GÜRLEK'TEN CANLI YAYINDA ŞOK AÇIKLAMALAR
YOKSULLUK SINIRI 117 BİN TL'Yİ AŞTI: ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ AYLIĞI AÇLIĞA DİRENEMİYOR
İSTANBUL'DA KAYYIM SÜRÜYOR: CHP'NİN 33 İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI
YENİ PARTİ'NİN A TAKIMI BELLİ OLDU
HACI HATUN ÖZTÜRK CAMİİ İBADETE AÇILDI
ÜMRANİYE’DE YENİ BİR AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ DAHA HİZMETE AÇILDI
CHP'DE 91 VEKİLLE TARİHİ KOPUŞ:YENİ PARTİ BU GÜN KURULUYOR
PENDİK RİZELİLER DERNEĞİ'NDEN KAMU KURUMLARINA ANLAMLI ZİYARET TURU
PENDİK RİZELİLER DERNEĞİ'NDEN MHP PENDİK İLÇE BAŞKANI MUHARREM KIR'A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
UGY'DEN SEKTÖREL GELECEK İÇİN KAMU KURUMLARINA ÜST DÜZEY ZİYARETLER