TOPUK KANI ALDIRMAYAN AİLENİN 2.5 AYLIK BEBEĞİNE KAYYIM ATANDI

Adana'da yeni doğan çocuğundan topuk kanı aldırmayan aileye Sağlık Bakanlığı dava açtı ve açılan dava sonucu 2.5 aylık bebeğe kayyım atandı.

 

Murat (40) ve Seda (35) Çakmak çiftinin 2.5 ay önce özel bir hastanede M.T. adını verdikleri bir çocukları dünyaya geldi. Ancak aile, çocuktan topuk kanı aldırmadı ve aşı olmasını istemeyerek evrakları imzalayıp daha sonra taburcu olup evlerine gitti.

Mahkeme Bebeğe Kayyım Atanmasına Karar Verdi 

Özel hastane durumu çiftin ikamet ettiği mahallenin sağlık ocağına, onlar da Sağlık Bakanlığı 'na bildirdi. Topuk kanı aldırmayan aile hakkında Sağlık Bakanlığı şikayetçi oldu ve Adana 6. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı.

Açılan davada mahkeme, ailenin ifadesine başvurdu. 2.5 aylık M.T. için kayyım atanmasına karar verdi. Aile, mahkeme sürecinde Murat Çakmak'ın kardeşi F.Ç.'yi evlatlarının vasisi olarak mahkemeye bildirdi.

Davanın ilk duruşmasının önümüzdeki günlerde görülmesi bekleniyor.

ÜMRANİYE’DE 20 BİN ÖĞRENCİYE İFTAR SOFRASI KURULUYOR
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI DENİZCİLER VE BALIKÇILARLA İFTAR SOFRASINI PAYLAŞTI
İSTANBUL'DA KONUT BAŞINA 875 BİN TL HİBE FIRSATI 2026 SONUNA UZATILDI
HUKUKİ DÜĞÜM ÇÖZÜLMEDİ:CHP'NİN İSTANBUL KALESİNDE BELİRSİZLİK MESAİSİ
BAŞKAN AHMET CİN AK PARTİ PENDİK İLÇE TEŞKİLATIYLA İFTARDA BULUŞTU
KARTAL BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN YÜKSEL ÇYDD İLE İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ
ESENYALI KEMİKLİDERE İMAR UYGULAMASI TAMAMLANDI:YENİ PARSELLERDE OKULLAR VE SAĞLIK TESİSLERİ BULUNACAK
BAŞKAN AHMET CİN, GENÇLERLE KÜTÜPHANEDE İFTAR YAPTI
KARTAL BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN YÜKSEL KOMŞULARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
PENDİK SAHİLİ'NDE BEREKET SOFRASI:HER AKŞAM 1.600 KİŞİYE İFTAR