TRUMP'TAN DSÖ'YE ŞOK! YARDIM FONLARINI KESTİ

ABD Başkanı Donald Trump Çin'e destek veren ve zamanında pandemi ilan etmediği için binlerce vatandaşının ölümüne neden olan DSÖ'nün para fonunu kestiğini açıkladı. Trumpa DSÖ'yü salgının yayılmasında birinci derece sorumlu tutarak eleştiri getirmişti.

Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Görev Gücü basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Trump, DSÖ'nün salgının dünya geneline yayılmasında ciddi sorumluluğunu olduğunu ve bu konuda en başta örgütün dünyayı yanılttığını savundu.

Örgütün adeta Çin için çalıştığını ileri süren Trump, "Bugün yönetimime, Dünya Sağlık Örgütüne sağladığımız fonu durdurma talimatı veriyorum. Herkes orada neler döndüğünü biliyor." ifadesini kullandı.

Trump bu kararı alırken yönetiminin, "DSÖ'nün salgın konusundaki ihmal ve örtbaslarını değerlendirdiğini" de sözlerine ekledi.

ABD'nin DSÖ'ye yıllık 400 ila 500 milyon dolar arasında bir fon sağladığını ifade eden Trump, "Buna karşı Çin sadece 40 milyon dolar sağlıyor." dedi.

DSÖ'nün "Çin'den yapılan seyahatlerin durdurulması" çağrılarına kulak tıkadığını ve bunun büyük bir hata olduğunu savunan Trump, kendisinin bunlara bakmadan Çin'den ABD'ye yapılan seyahatleri en başta durdurduğunu yineledi. 

"TEMEL GÖREVİNİ YERİNE GETİREMEDİ"

Trump ayrıca, "Çin'in tezlerini savunmakla" ve "Vuhan'da salgının nasıl yayıldığına ilişkin güvenilir bir soruşturma yapmamakla" suçladığı DSÖ için, "Onca yılın ardından artık en temel görevini yerine getiremeyen Dünya Sağlık Örgütü sorumlu tutulmalıdır." dedi.

DSÖ'nün salgına ilişkin geç adım atmasının tüm dünyaya çok zaman kaybettirdiğini de ifade eden Trump, salgınla ilgili ilk uyarıları yapan Çinli doktorların ortadan kaybolması konusunda da örgütün sessiz kaldığını dile getirdi.

ABD Başkanı Trump, daha önceki açıklamalarında da Dünya Sağlık Örgütünü sert ifadelerle eleştirmiş ve örgütü Çin tarafında yer almakla suçlamıştı.

YSK'DAN CHP'NİN İSTANBUL İL KONGRESİ İÇİN DURDURMA TALEBİ
9 KASIM’A KADAR SÜRECEK“MEMLEKET GÜNLERİ” BAŞLADI
SAADET PARTİSİ TUZLA İLÇE BAŞKANI RESUL KILIÇT'AN ROJİN İÇİN ADALET ÇAĞRISI
PESİAD İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNİ MASAYA YATIRDI
İTÜ'DEN NATO ETKİNLİĞİNE PROTESTO: ''NATODAN ÇIKALIM,AB-D'Yİ KOVALIM''
ALTINDA YENİ REKOR:ÇEYREK ALTIN 10 BİN LİRAYI GEÇTİ
ÇALIŞMADAN EMEKLİLİKTE YENİ DÖNEM:İSTEĞE BAĞLI SİGORTA İLE MAAŞ BAĞLANACAK
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN ENGELSİZ SPORDA ÖRNEK HİZMET ANLAYIŞI
DARP EDİLEREK ÖLDÜRÜLEN GAZETECİ HAKAN TOSUN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR
ADD KARTAL ŞUBESİNDEN MİLLİ DAYANIŞMA KARDEŞLİK VE DEMOKRASİ KONFERANSI