TÜİK'İN AÇIKLADIĞI İSTATİSTİKLERİNİ FARKLI AÇIKLAYANLARA HAPİS CEZASI GELİYOR

AK Parti TÜİK'in açıkladığı istatistiklerinden farklı istatistik açıklayanlara yönelik hapis cezası verilmesini öngören yasal düzenleme getiriyor.

 

Tüketici enflasyonunu, bağımsız kuruluşların açıkladığı rakamların çok altında açıklayan, iktidarın neden olduğu ekonomik yıkımı yayımladığı düşük yüzdeli istatistiklerle örtmeye çalışan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) veri paylaşımında tekel konuma getirilmek isteniyor. İktidar, rahatsızlık duyduğu istatistiki verileri paylaşanlar için hapis cezası getirmeye hazırlanıyor. Son olarak Mart ayında tüketici enflasyonunu yüzde 61 olarak açıklayan TÜİK’e karşılık, Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) gerçek enflasyonun yüzde 142 olduğunu duyurdu.

İktidara yönelik tepkilerin artmasının ardından harekete geçen AKP Grubu tarafından henüz taslak aşamasında olan teklife göre; çevre, demografi, fiyat, işgücü, tarım ve ulusal hesaplar alanlarında TÜİK tarafından üretilen istatistiklere alternatif oluşturacak şekilde istatistiki sonuçlar içeren araştırmalar kamuoyuna açıklanmadan önce bunların kapsamı, örnekleme yöntemi, örnek hacmi, veri derleme yöntemi ve uygulama zamanını gösteren metodolojisi onaylatılmak üzere TÜİK’e başvurulacak.TÜİK’in referans olarak alınmadığı istatistiki verileri paylaşanlar 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılabilecek.

MALTEPE BELEDİYESİ'NDEN ANNELER GÜNÜ SÜRPRİZİ
TUZLA'DA ANNELER GÜNÜ'NE ÖZEL ÇEKİLİŞ
81 İL GENELİNDE İŞ BIRAKAN EĞİTİMCİLER BAKAN TEKİN'İ İSTİFAYA ÇAĞIRDI
BUDO SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
MALTEPE BELEDİYE MECLİSİ OLAĞAN GÜNDEMLE TOPLANDI
BAŞKAN EREN ALİ BİNGÖL ANNELER GÜNÜ ÖNCESİ TUZLA'NIN KADIN GİRİŞİMCİLERİ İLE BULUŞTU
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL KREŞ ÖĞRENCİLERİNİN ANNELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
İSTANBUL'DA EKMEĞE ZAM
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ'NE ENCÜMEN ÜYESİ SEÇİLDİ
KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ;FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUĞA AĞIR CEZALAR GELİYOR