TURCELL'DEN TEPKİ ÇEKEN KARAR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla tüm icra ve iflas takiplerinin 30 Nisan'a kadar durdurulmasına karar verilmesine rağmen Turcell alınan resmi karara rağmen Avukatlara borçlu müşterilerinin aranma talimatı geçti.

22 Mart Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yeni tip koronavirüsü salgını tedbirler kapsamında, nafaka alacaklarına ilişkin icra takipleri hariç, yurt genelinde yürütülmekte olan tüm icra ve iflas takipleri 30 Nisan tarihine kadar durduruldu.

Ayrıca taraf ve takip işlemlerinin yapılmamasına, yeni icra ve iflas takip taleplerinin alınmamasına ve ihtiyati haciz kararlarının icra ve infaz edilmemesine de karar verildi.

TAHSİLAT İÇİN ARAYIN AMA…

Sözcü'den Hande Zeyrek'in haberine göre, kararın ardından 23 Mart Pazartesi sabahı iletişim operatörü Turkcell, Yasal Takip Birimi takip işlemlerini yürüten avukatlara ‘önem düzeyi yüksek' bir e-posta yolladı.

‘Değerli avukatlarımız' diye başlayan mesajda bir gün önce Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereği ‘Merkezi takip sistemi' de dahil olmak üzere 30 Nisan'a kadar tüm icra takip işlemlerinin durdurulduğu hatırlatılarak “Bu süre zarfında tahsilat arama/ iletişim faaliyetlerine, müşteri hassasiyeti gözetilerek bir sonraki duyuruya kadar devam edebilirsiniz” bilgisi verildi.
‘Müşterileri borç için arayın ama hassas davranın' mesajı yollanan avukatlara özelikle sağlık ve güvenlik kuvvetleri çalışanları ile iletişim kurulması durumunda ısrarcı olunmadan ilgili çağrının sonlandırılması gerektiği de önemle belirtildi.

E-postayı avukatlara yollayan Turkcell Yasal Takip Birimi'ni telefonla aradığımızda takipli tüm işlemlerle sadece avukatların görüştüğü bilgisi verildi.

BU RESMEN KARANTİNA KARARLARINA MUHALEFET SUÇUDUR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Nadir Ataman mesajın çok sayıda avukata yollandığını belirterek firmaya ‘vatandaşın yanında olun' çağrısı yaptı. Ataman avukatlara iletilen mesaja şu sözlerle tepki gösterdi:

* Turkcell ile bağlan hayata dediler, karantina günlerinde millet can derdindeyken avukatlara icra borçlularını arayın talimatı verdiler. Kararnameye rağmen Turkcell icraya bağlanmaya devam ediyor.

* Avukatların ve icra işlemine maruz kalan insanların hayatını tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yok. Bu resmen karantina kararlarına muhalefet suçudur.

* Turkcell yönetimini uyarıyoruz, kimlere sponsor olduğunuzu biliyoruz bari böyle zor günlerde vatandaşın yanında olun ama reklamlarda değil gerçek hayatta…

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI MARMARA CEZAEVİ'NDE İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NU YALNIZ BIRAKMADI
PARKLARA DÜZENLİ BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
PENDİK MİLLET BAHÇESİ’NDE “EN BABA FESTİVAL” COŞKUSU
İSRAİL İRAN SAVAŞININ 4. GÜNÜ;İRAN'DA 224 İSRAİL'DE 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
PENDİK'İN ŞAMPİYONLARI KUPALARINA KAVUŞTU
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN İGS ÖĞRENCİLERİNE DESTEK
SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş BAŞKANI MURAT YILDIRIM GÖREVİNİ BIRAKTIĞINI DUYURDU
SAĞLIK BAKANLIĞI HPV AŞISININ ÜCRETSİZ YAPILACAĞINI DUYURDU
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİL'İN İRAN SALDIRISINA İLİŞKİN KINAMA
ORTADOĞU GERİLİMİ ALTIN FİYATLARINI TIRMANDIRDI